12/12/15 SV Urk 0-0 Flevo Boys

Flevo Boys

SV Urk12/12/15 – 15:00
SV Urk 0-0 Flevo Boys
Sportpark De Vormt
1.232 toeschouwers
Hoofdklasse C Zaterdag

Vlak voor de winterstop staat er een echte klassieker op het programma. Waar velen nu denken aan Feyenoord – Ajax, hebben wij het slechts over de polderderby van SV Urk – Flevo Boys.
Vanwege het noodweer dat wordt voorspelt vertrekken wij vroeg om de zekerheid te hebben om niets te missen.

Van deze beslissing gaan wij onze hele carrière spijt hebben. Inclusief koffie en gevulde koek begeven wij ons langs de lijn. Wij schermen ons een beetje af van de meute om zo af en toe gewoon een godslastering te mogen laten vallen zonder dat heel gereformeerd Urk met hooivorken achter ons aan komt. Deze lasteringen laten wij al snel vallen vanwege de beginnende miezerregen en de kwaliteit van het voetbal.

Alles wat opwindend te noemen is heeft betrekking tot doodschoppen en smerige overtredingen. Het spel van beide teams is, ondanks een aanvallende instelling, niet om aan te zien. Met slappe redenen houden wij het vol om het tot de rust op de sta-tribune uit te zingen.

Een kantine/WC/fanshop is onmogelijk te vinden op het terrein maar het eerste wordt na een flinke zoektocht toch gevonden. Wij eten onszelf een ongeluk en missen per ongeluk vijf minuten van de tweede helft. Wij duiken vervolgens de tribune op en zien dat het spel weinig bevat om op te veren van onze houten bank. Tot de 64e minuut. Een poging om een aanval van de Flevo Boys te onderbreken eindigt dramatisch wanneer wij één van de ergste blessures meemaken die wij ooit hebben mogen aanschouwen. Het been van Bennie Dunnink staat zichtbaar in een andere stand als dat een been hoort te staan. Dit op een zodanige manier dat zelfs wij rillen, terwijl wij maar liefst 50 meter verderop zitten.

De wedstrijd wordt stilgelegd en alle aanwezigen zijn zichtbaar aangeslagen. De pijn van Dunnink is overgeslagen op de andere 21 spelers en de catacomben worden opgezocht. Een kwartier later wordt de wedstrijd hervat en het is gedaan met de passie en strijd die beide teams hiervoor leverden.
Urk maakt nog aanstalten tot de overwinning maar doelpunten zullen niet meer vallen.

Wij stappen enigszins aangedaan in de auto. De rit die we moeten rijden is een van de vervelendste dit jaar. Dat het winterstop is, is al genoeg kommer en kwel. Daarnaast is het weer zodanig dat wij tot drie maal toe aan aquaplaning onderhevig zijn. Gelukkig komen wij veilig thuis.

Nu mogen we een maand op ons reet zitten, in de hoop dat onze gedachten ervoor zorgen dat de winterstop snel voorbij mag zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.