06/01/16 RBC 0-10 NAC Breda

RBCNAC Breda (2)06/01/16 – 19:30
RBC 0-10 NAC Breda
Herstaco Stadion
± 750 toeschouwers
Vriendschappelijk

Wij mogen ons tot de gelukkigen rekenen die RBC Roosendaal nog in hun betaald voetbal periode hebben bezocht. Ook na het faillissement bleven we de Roosendaalse Boys Combinatie volgen en bezochten we een wedstrijd in de vierde klasse. Dit alles weerhield ons er niet van om enthousiast op te veren bij het zien van het volgende affiche: RBC – NAC. Een onvervalste Brabantse derby, weliswaar zonder de grandeur die het vroeger had, maar toch bijzonder interessant. Zeker omdat de winterstop alweer bijna vier weken duurde en dit was weer meer dan genoeg. Op naar Roosendaal dus.

30 September 2005 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar. Toen nog Eredivisie, het seizoen waarin RBC degradeerde met welgeteld één overwinning in het hele seizoen. Toen nog voor volle tribunes, vandaag voor 750 man. Toen boekte NAC een redelijk moeizame 1-2 overwinning, nu moest dat anders zijn.

Het faillissement en de herstart in de vijfde klasse zorgde ervoor dat dit nooit een echte wedstrijd kon worden. De, inmiddels, vierde klasser kwam echt te kort tegen een goed spelend NAC, dat met iets meer scherpte voor de goal zelfs had kunnen uitlopen naar een nog grotere uitslag.

Na één minuut was het al raak via oud-RBC’er Sjoerd Ars. Joey Suk zorgde binnen de vijf minuten voor de 0-2 stand. RBC kon die stand tot de 30e minuut vasthouden, maar daarna waren het Seuntjens, wederom Ars en Matic die voor de 0-5 ruststand zorgden.

In de tweede helft verscheen er een ander NAC binnen de lijnen, maar dit veranderde niks aan het spelbeeld. Wederom was het binnen twee minuten raak. Ditmaal via Naah. Rond de zeventigste minuut vielen de 0-7 en 0-8 via Van Bezooijen en Damen. Het arme RBC voelde “de tien” aankomen en begon met tijdrekken. Lang leken de, door de Bredase aanhang zo vurig gewenste, dubbele cijfers er niet in te zitten. Toch lukte het nog op de valreep. In de 82e minuut schreef Danny Verbeek de negende treffer op zijn naam. Drie minuten voor tijd mocht Lazic de tiende maken. Zo trapten we 2016 af met een evenaring van ons doelpuntenrecord.

Een wedstrijd was het nooit, maar het was leuk weer eens in een enigszins gevuld Herstaco Stadion te zijn. Laten we hopen dat RBC de weg omhoog kan vasthouden en binnen enkele jaren weer op een respectabel niveau acteert. Forza RBC!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.