15/01/16 FC Twente 4-0 Heracles Almelo

FC Twente15/01/16 – 20:00Heracles Almelo
FC Twente 4-0 Heracles Almelo
Grolsch Veste
28.900 toeschouwers
Eredivisie

Waar de Twentse derby meestal een redelijk eenvoudige prooi is voor de ploeg uit Enschede, leek dat deze maal allerminst zeker. De gasten uit Almelo draaien een fantastisch seizoen en staan voorafgaand aan dit duel op een prachtige vierde stek, direct achter de traditionele top drie. Over de situatie in Enschede is inmiddels meer dan genoeg geschreven. De ambitie om bij de top-5 van Europa te gaan horen werd gebouwd op scheve constructies en contracten die niet gesloten mochten worden. Het Twentse kaartenhuis donderde de afgelopen maanden dan ook als een kaartenhuis in elkaar. Wegens veel financiele problemen moeten de Tukkers noodgedwongen een beroep doen op de eigen jeugd. Dat die daar nog niet klaar voor is blijkt wel uit de huidige 17e plaats op de ranglijst. Voor ons reden genoeg voor een revisit aan Enschede.

De hoop in de Twentse harten blijft enkel maar in leven door één persoon: Hakim Ziyech. De voormalig aanvoerder haalde hard uit naar club en medespelers, maar is nog altijd actief in Enschede. Voor hoelang dat het geval zal zijn is afwachten, maar vandaag stond hij er nog in en dat hebben ze geweten in Almelo.

In de eerste helft besliste Ziyech eigenhandig deze derby. De 1-0 viel uit een rebound op een schot van de Marokaan. De 2-0 mocht hij zelf op zijn conto schrijven. Na een schitterende soloactie prikte hij de 2-0 achter Bram Castro.

Dit waren eigenlijk de enige hoogtepuntjes in een verder bloedeloos duel. Heracles kwam, voor een nummer vier, onthutsend zwak voor de dag en maakte geen enkele aansprak op de overwinning.
Ook de sfeer in het stadion was bedroevend. De gasten, 1.000 man sterk, waren nog te horen voor de aftrap maar dat was tijdens de wedstrijd snel over. Op Vak P waren vooral trommels te horen en verder vooral heel weinig gezang. Vier trommels op twintig man die zingen is volledig buiten proportie. Pas na de goals groeide die groep iets, maar echt sterk werd het nooit.

In de tweede helft leek Twente, bevrijdt van de spanning, vrij aardig te kunnen voetballen. Ze liepen uit naar een 4-0 overwinning en pakte hiermee de winst in de Twentse derby. Voor de Enschedeërs een welkome verrassing. Voor de Almeloërs een flinke teleurstelling, zij hadden ongetwijfeld gehoopt op meer.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.