22/01/16 Almere City FC 0-2 SC Telstar

Almere City FCSC Telstar22/01/16 – 20:00
Almere City FC 0-2 SC Telstar
Yanmar Stadion
1.154 Toeschouwers
Jupiler League

Aan het eind van hopelijk de laatste koude week van deze winter, is het tijd voor wedstrijd nummer drie dit jaar. Na een seizoensopening bij RBC en de derby bij Twente pakken we vandaag een wedstrijd in de Juup mee. Wij stappen na werk snel de auto in en rijden richting Almere, waar de plaatselijke FC het opneemt tegen Telstar. De gasten verloren met Haarlem hun grote rivaal en worden na het faillissement van Veendam ook vaak bestempeld als de cultclub van Nederland. Enkele jongens van Haarlem sloten zich na het faillissement van hun HFC aan bij Almere waardoor er een rivaliteit ontstond tussen de Zwarte Schapen en de Vissenkoppen. Dit vertaald zich helaas niet in hoge toeschouwers aantallen of een verhit sfeertje, maar goed, je moet ooit eens naar Almere Shitty.

Een half uur voor aanvang vragen wij ons serieus af of er wel een wedstrijd gespeeld zal worden. We blijven angstvallig voor de poortjes staan om te kijken of dit inderdaad de ingang is die we zoeken. Na een minuut of drie zonder een passerende supporter trekken we de stoute schoenen aan en stappen op het kassahokje af waar de afgelopen minuten nog niemand is langs geweest.
Qua weer is het weer ouderwets klote te noemen en het spel zal hier waarschijnlijk weinig in veranderen. We drinken een bakkie pleur in de kantine om vervolgens plaats te nemen in onze fietsenstalling/tribune.

2016 zal in stijl beginnen. De kelder van de Jupiler League is niet het niveau waar een gemiddelde supporter warm van wordt. De lamme tegen de blinde gaat redelijk op en het grootste vermaak vinden we in het tellen van het aantal ballen dat het Yanmar stadion uitgeknald wordt. Binnen 20 minuten staat de teller op vijf en hierna zijn wij tot onze grote spijt de tel kwijtgeraakt. Beide teams proberen te voetballen maar echt succesvol is het nog niet te noemen. Wij spreken ook hardop uit dat het bij RFC Meux waarschijnlijk leuker was om te kijken. Ook de supportersaantallen lijken niet veel hoger te liggen.

Met het laatstgenoemde is de stadionspeaker het niet eens. Het officiële aantal van 1156 komt ons ten ore, iets wat wij ernstig in twijfel trekken. We houden het er maar op dat de beste man dubbel zag of dat hij in de rust nog een versnapering heeft toegevoegd aan zijn koffie. Dit vermoeden wordt niet veel later bevestigd, als het de Australiër van den Broek is die de score opent.  De beste omroeper maakt er doodleuk van dat de score op 0-2 is gekomen. Toch weer dubbel geteld.
Tien minuten later is het aan Tissoudali om na een mooie rush, de gasten daadwerkelijk richting een veilige marge van twee doelpunten te schieten.

De coach van Almere blijkt ook geen gouden pik te hebben want de wisselspelers kunnen het verschil niet maken. Ondanks de frisse inbreng van Burgzorg zal het 0-2 blijven en zal Almere City de rode lantaarn nog minimaal twee weken mogen dragen. RKC Waalwijk staat slechts vier punten hoger. De gasten hebben nu negen punten voorsprong en bewijzen zichzelf hiermee een grote dienst.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.