26/01/16 AFC Ajax 0-0 Heracles Almelo

AjaxHeracles Almelo26/01/16 – 20:45
AFC Ajax 0-0 Heracles Almelo
Amsterdam ArenA
44.517 toeschouwers
Eredivisie

De allereerste wedstrijd waar wij ooit samen naartoe gingen is AFC Ajax – FC Twente. We waren jong en naïef en nog totaal niet bezig met een website of überhaupt het noteren van onze wedstrijden. Wij kwamen voor de ultra’s van Vak410, welke wij één van de beteren van Nederland durven te noemen. Qua sfeer blijft de ArenA natuurlijk ruk, maar puur op ultra’s gericht moeten we toegeven dat ze het in de hoofdstad aardig voor elkaar hebben.

Vak410 bestaat 15 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met een entrada. De vorige pogingen hiertoe waren een doorslaand succes en deze editie wilden wij niet missen. Ook deze keer verzamelen de ultra’s zich onder de brug bij de hoofdgang en vieren hun eigen feestje.

Als het feest voorbij is begeven wij ons snel door de stromende regen naar het overdekte stadion. Met dit hondenweer is het dak uiteraard gesloten dus daaraan zal het vandaag niet liggen. Na de wanvertoning van Heracles in Enschede gaan wij dan ook uit van een gemakkelijke zege van Ajax. Het stadion is nog niet driekwart gevuld maar blijkbaar hebben wij het mis. Meer dan 44 duizend toeschouwers zijn “aanwezig” bij de aftrap van deze wedstrijd.
De Heracles supporters die hun trots achterna zijn gegaan zitten niet in het uitvak, maar in een Skybox.

Ajax begint goed aan de wedstrijd en het is een kwestie van tijd voordat het doelpunt zal vallen. Heracles beperkt zich tot verdedigen en is vanaf minuut één anti-voetbal aan het spelen. De tactiek blijkt het recept bij uitstek om te verdedigen tegen de koploper. Ajax bijt zich stuk op de defensie van de gasten, welke soms meer weg heeft van een Chinese Muur dan van een voetbalploeg.
Gelukkig valt er genoeg te zien op de tribune, met de tifo en pyro op 410.

In de tweede helft komen de fluitconcerten steeds duidelijker naar voren vanwege het inspiratieloze voetbal. De mensen op de tribune gedragen zich als verwende krengen en slechts een enkeling als supporter van Ajax. Dat er een keer niet gescoord wordt is iets dat overal kan gebeuren, behalve in Amsterdam.

Het gaat van kwaad tot erger. Waar de harde kern er nog maar eens achter gaat staan om toch nog een overwinning te behalen, verlaat de een na de ander het stadion. Een kwartier voor het einde zijn de zes rijen voor ons opeens leeg. De spelers op het veld laten het ook afweten en een slotoffensief kunnen we dan ook niet noteren. Heracles krijgt zelfs nog een aantal flinke mogelijkheden maar weet deze niet te verzilveren. Na 90 minuten hebben we dezelfde stand als waarmee wij begonnen; 0-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.