07/08/16 FK Pobeda Prilep 0-2 Pelister Bitola

FK Pobeda PrilepFK Pelister Bitola07/08/2016 – 17:30
FK Pobeda Prilep 0–2 Pelister Bitola
Stadion pod Tumbe Kafe
± 5.500 toeschouwers
Prva Liga

Een vakantie zonder voetbal is geen echte vakantie. We zitten in het zonnige Macedonië en proberen ons vast te houden aan ons eigen spreekwoord. Het wordt ons verdacht moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk vinden wij een manier om alsnog een wedstrijd te regelen in dit land. We huren een private driver voor een dag en een aantal vriendelijke locals regelen dat we op de plaats van bestemming uit komen. Om je te begeven naar een club zonder website is al een flinke opgave, maar als de rest van de informatie in het Cyrillisch is kan het dus gebeuren dat we missen dat ze het stadion in Prilep aan het verbouwen zijn.

We gaan naar Pobeda Prilep, maar wanneer wij bij het stadion arriveren blijkt dat er in het stadion van de gasten wordt gespeeld. Onze taxichauffeur racet richting Bitola en al snel komen we midden in de autocombi van de “thuisspelende” ploeg terecht. Pelistar Bitola is de tegenstander en zij hebben het geluk dat Prilep in hun stadion speelt het komende seizoen. Zo hebben de gasten van vandaag in de eerste speelronde meteen een thuiswedstrijd, ondanks dat het op papier een uitwedstrijd is.

De wedstrijd die wij bezoeken is meteen de seizoenouverture. Daarnaast spelen deze promovendi ook de derby. Al met al best een mooie affiche. De haat is ook goed merkbaar wanneer Prilep arriveert; de corteo wordt opgewacht door de harde kern van Bitola en zo is het voor de wedstrijd al raak. De aanwezige politie staat vrolijk toe te kijken en laat de boefjes hun gang gaan. Wij lopen maar een blokje om aangezien de gemiddelde deelnemer aan deze knokpartij twee koppen groter en breder is dan wij.

Eenmaal binnen (voor de prijs van €1,30) zien wij vooral vervallen meuk. Er is duidelijk al een tijd geen onderhoud gepleegd aan het stadion, wat het stadion eigenlijk alleen maar siert. Tegen de tijd dat er is afgetrapt blijkt dat het ook bijna uitverkocht is. Beide teams pakken uit met vuurwerk en gooien hun rauwe oostblok mentaliteit ertegenaan.

Het verwachte hots-knots- begonia voetbal blijft achterwege. Vooraf grappen wij nog dat het niveau van Achilles Veen of SteDoCo op Champions League voetbal zal lijken vergelijken met deze pot, maar hier moeten wij echt op terugkomen. Vooral Bitola legt bij vlagen weer verzorgd voetbal op de mat.
De nodige hoogstandjes worden keurig gecompenseerd met bikkelharde overtredingen. Zodanig hard dat er eigenlijk maar 18 man de rust had mogen halen. Maargoed, het is Macedonië en hier zijn ze blijkbaar een stuk coulanter dan in Nederland, ook bij de massale vechtpartij.

Qua score zit het venijn hem in de staart. Pas een kwartier voor tijd krijgt Pelister loon na werken als Lucas voor de tweede keer doel treft. De eerste treffer wordt om onduidelijke rede geannuleerd, de tweede vind wel doorgang en zo is eindelijk de brilstand van het bord. Pas hierna blijkt dat Pobeda best kan voetballen.
Nou moeten we ook niet raar opkijken als ze bewust op achterstand komen, aangezien ze een verleden hebben met omkoopschandalen hier. Dit is ook de rede dat deze van oorsprong grote club zichzelf moest opwerken uit de lagere divisies. Vanwege omkoping in Europees verband is de club ook voor acht jaar verbannen van elk internationaal avontuur. Deze straf loopt na dit seizoen overigens af.

Ondanks het welbekende slotoffensief zal Pobeda geen punten mee naar huis mogen nemen. In de laatste minuut van de wedstrijd countert Pelister zich in veilige haven; Bujchevski is de gelukkige afmaker. Dit is tevens het laatste balcontact geweest aangezien de scheidsrechter het maar voor gezien houdt.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.