23/10/16 Feyenoord 1-1 AFC Ajax

FeyenoordAjax23/10/16 – 14:30
Feyenoord 1-1 AFC Ajax
Stadion Feijenoord
48.000 toeschouwers
Eredivisie

Feyenoord is er in een onderling duel met haar naaste opponent niet in geslaagd verder afstand te nemen. Na een ongekend goede competitiestart mocht Feyenoord vandaag met vijf punten voorsprong aantreden treden haar aartsrivaal uit de hoofdstad. Een cruciaal duel: bij winst zou er een groot gat van acht punten ontstaan, bij verlies zou het gat nog “slechts” twee punten bedragen. De belangen waren groot dus vandaag in Rotterdam.

Dat de Rotterdamse ploeg in de tweede helft opeens achter stond tegen de Amsterdammers was volledig aan de thuisploeg te wijten. In de eerste helft domineerde Feyenoord, maar het verzuimde de kansen af te maken. Bilal Basaçikoglu had de 48.000 aanwezigen een enorm plezier kunnen doen door na tien minuten Feyenoord op 1-0 te schieten. Hij kreeg een vrije doortocht naar keeper Onana, maar faalde opzichtig. Hierna kregen ook Kuyt, Botteghin en Toornstra kansen om Feyenoord op 1-0 te schieten.

In de tweede helft komt Ajax dan uit het niks op voorsprong. Spits Kasper Dolberg ontsnapte voor één keer uit de beklemmende greep van Botteghin en mist ook Van der Heijden uit te kappen, hierna passeerde hij keeper Brad Jones met een stiftje. Het was een flinke mentale klap voor het tot dan toe beter spelend Feyenoord. Het duurt ongeveer tien minuten tot Feyenoord is bijgekomen en haar greep op Ajax weer versterkt. Met het inbrengen van Elia, Kramer en Berghuis waren de intenties van de Rotterdammers duidelijk. Vlak voor tijd kregen ze dan ook waar ze (op z’n minst) recht op hadden. Kuyt kopte een voorzet van de teruggekeerde Elia binnen en bepaalde hiermee de eindstand op 1-1. Hiermee slaan de Rotterdammers een aanval vanuit de hoofdstad op de koppositie voorlopig af, maar verzuimt het ook om verder uit te lopen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.