25/10/16 SV Spakenburg 2-3 ASWH (n.v.)

SV Spakenburg logoASWH25/10/16 – 20:00
SV Spakenburg 2-3 ASWH (n.v.)
Sportpark de Westmaat
2.000 toeschouwers
KNVB Beker

Nadat wij een gat in de lucht hadden gesprongen wat betreft de loting in de beker, kwam het in de praktijk toch allemaal net wat anders uit. Al snel komen we erachter dat Spakenburg in de avondspits maar lastig te bereiken is. Via een forse omweg bereiken we alsnog op tijd het sportpark.

We lopen als gasten het terrein op in de verwachting hier een makkelijke overwinning te boeken. Ondanks dat Spakenburg een divisie hoger speelt vinden wij dat ASWH het sportpark niet mag verlaten met een nederlaag. Om ons vertrouwen kracht bij te zetten leggen we nog snel wat geld in op een overwinning. De bookmakers zijn het niet met ons eens, maar wij weten het in ieder geval zeker.

In de beginfase heeft ASWH niet heel veel in te brengen tegen de controlerend spelende gastheer. Het voetbal is eigenlijk aan beide kanten niet goed. Het is dat we als supporter aanwezig zijn en niet als groundhopper, anders hadden we het hier niet bepaald naar ons zin gehad. Het spel brengt geen warmte en het weer helpt ook niet bepaald mee.

Uit het niets wordt Olijfveld gelanceerd en rondt hij via de keeper af. Zo staat “ons” ASWH op 0-1 en lijkt er toch geen vuiltje aan de lucht te zijn. In de rust zien we vanuit de kantine hoe Sparta PSV als speelbal gebruikt en iets te laat arriveren wij weer buiten. Laten we zeggen dat de kou hier een aardige rol van betekenis in speelde.

Gelukkig zijn we wel op tijd om de 0-2 van De Lange te aanschouwen en zo wanen wij zowel de wedstrijd als onze Toto in the pocket. Vanaf dat moment gaat er eigenlijk niets meer goed en zeker wanneer het publiek van Spakenburg er achter gaat staan, komt ASWH in de verdrukking. Een kwartier voor tijd is het Pilon die de aansluitingstreffer produceert en in de allerlaatste seconden komt Spakenburg langszij. Van den Meiracker kopt binnen en zo gaan we verlengen.

In de verlenging is het goed te merken dat iedereen er doorheen zit. Beide teams krijgen het in het eerste kwartier dan ook niet voor elkaar om een grote kans te forceren. In het tweede kwartier is het gelukkig meteen raak. De eerste bal naar voren in de laatste verlenging brengt Verhoeve in stelling en hij zorgt ervoor dat de bal met het nodige geluk het doel weet te vinden.

Het billen knijpen is nu echt begonnen. Zo hier en daar vloeken we wat af en qua instelling hadden we op het veld zeker niet misstaan. Gelukkig wordt er niet veel later al afgefloten en kunnen wij met een goed gevoel naar huis.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.