30/10/16 PEC Zwolle 3-1 Go Ahead Eagles

pec-zwolleGo Ahead Eagles30/10/16 – 12:30
PEC Zwolle 3-1 Go Ahead Eagles
Mac3Park Stadion
13.200 toeschouwers
Eredivisie

Na al die jaren als groundhoppers zijn er nog steeds wedstrijden die we nog niet gezien hebben. Zo zijn we tot vandaag nog nooit bij de IJsselderby geweest. Echt een schande vinden we het niet. Een combinatie van tijd en gelegenheid zorgde er tot nu tot voor dat het er nog niet van was gekomen. Vandaag is het dan eindelijk zover.

De wedstrijd begint op de tribunes in ieder geval niet zoals we gehoopt hadden. Zwolle heeft dan wel een mooi doek maar het gehoopte vuurwerk blijft uit. Van de Eagles komt ook meer dan een geel en een rood rookpotje. Sowieso was het uitvak van de Eagles de grote teleurstelling van de dag. De thuiswedstrijden zien er altijd erg sfeervol uit en we hadden dan ook echt hoge verwachtingen van de support uit het uitvak. Maar ondanks dat we niet ver van het uitvak vandaan zitten horen we er, op een enkele “Come on Eagles”, nagenoeg geen enkel geluid van afkomen.

Gelukkig is de sfeer aan Zwolse kant wel goed en zorgt de wedstrijd voor het vuurwerk. Al na anderhalve minuut lobt Queensy Menig de bal in het doel en in de minuten erna lijkt er een complete walk-over te gaan plaatsvinden. Dit gebeurd gelukkig niet en zo blijft de spanning er in zitten.
Na een kwartier moet smaakmaker Mokhtar het veld al verlaten met een blessure en hierna ontstaat er een soort evenwicht. Beide teams schoppen er vrolijk op los al worden er pas twee gele kaarten gegeven in de eerste helft. Als wij op het veld hadden gestaan had het waarschijnlijk al 9-tegen-9 geweest.

Vlak voor rust komt Go Ahead totaal onverwacht op gelijke hoogte. Fischer werkt de bal tegen de touwen en zo gaan we rusten met een gelijke stand. Go Ahead is mentaal in het voordeel al lijkt het ons stug dat ze gaan doordrukken in de tweede helft.
Onze voorspelling blijkt waarheid te worden. Zwolle zet weer aan en wordt na een kwartier beloond naar werk. Saymak schiet de bal schitterend in de kruising en zo juicht de thuisploeg voor de tweede keer. De gasten proberen de stand wederom recht te trekken, maar op een hachelijke situatie na gebeurd er niets meer voor het doel van Mickey van der Hart. Aangezien hij op dit hachelijke moment juist excelleert is de IJsselderby een prooi voor PEC.

Wel krijgt Go Ahead nog een rode kaart en benut Danny Holla de toegekende vrije trap. Zo eindigt deze derby in 3-1 en bevalt het eerste deel van onze dubbel ons goed. Nu is het tijd om naar Moeskroen te gaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.