30/10/16 R. Excel Mouscron 0-1 KV Kortrijk

r-excel-mouscronKV Kortrijk30/10/16 – 20:00
R. Excel Mouscron 0-1 KV Kortrijk
Stade Le Canonnier
4.800 toeschouwers
Jupiler Pro League

Weinigen zijn zo gek om op de dag van de IJsselderby een tweede wedstrijd in te plannen in België. Om nou te zeggen dat we met Moeskroen een bestemming net over de grens aan doen is ook niet helemaal het geval. Dat we een stel idioten zijn komen we tijdens deze rit al snel achter. Maar goed, we hebben nu eenmaal kaarten dus naar de wedstrijd gaan zullen we.

Ondanks dat we een zeer ruime marge hebben en we tot Moeskroen geen enkele file ervaren, krijgen we het nog bijna voor elkaar om te laat te zijn. Een grenscontrole zorgt ervoor dat alles vanaf een paar kilometer voor Moeskroen in een file terecht komt waar geen beweging in te krijgen is. Ondanks dat wij die hele grens niet over hoeven wachten wij keurig tot onze afrit in zicht komt. Tot het moment dat we het qua tijd benauwd krijgen en zo jagen we onze Ferrari toch maar uiterst asociaal over de vluchtstrook. Ons kan het weinig schelen aangezien we precies op tijd zijn voor de aftrap.

Nadat we een biertje en een sjaal hebben gescoord nemen we plaats op de hoofdtribune van het Stade Le Canonnier. Vandaag hebben wij een gast meegenomen om de sfeer in de Jupiler Pro League te proeven, al schamen we ons diep waar we hem mee naartoe hebben genomen. Kortrijk en Moeskroen beschikken beide niet over een notabele harde kern en op het veld is het nog droeviger gesteld. De thuisploeg heeft een overwicht al is dit meer een kwestie van dat ze de minst slechte zijn.

Logischerwijs gaan we rusten met 0-0 en het zal ons benieuwen of er nog gescoord zal gaan worden. Gelukkig brengt Kage na rust enige opluchting door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.
Moeskroen probeert het nog wel maar het is ronduit lachwekkend hoe ze de defensie van Kortrijk proberen te slechten. Het ene schot is van nog verder dan de ander en dit levert dan ook geen enkele kans op. Zo wint KVK deze soort van derby en keren wij na een extreem lange dag met gierende banden huiswaarts.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.