04/11/16 Hertha BSC 3-0 Borussia Mönchengladbach

hertha-bscBorussia Mönchengladbach04/11/16 – 20:30
Hertha BSC 3-0 Borussia M’gladbach
Olympiastadion
51.934 toeschouwers
Bundesliga

Na een eerder weekendje Berlijn waar we op bezoek gingen bij de Eiseren Union, was het ditmaal de beurt aan de grootste club van de stad. Hertha is samen met RB Leipzig momenteel de grootste uitdager van recordkampioen Bayern. Winst vandaag, tegen een wisselvallig presterend Gladbach, zou ze op één punt van de koploper brengen.

Bij de gastheren mocht ex-Feyenoorder Salomon Kalou voor de tweede keer dit seizoen in de basis starten. Vorig seizoen was de Ivoriaan nog goed voor 14 doelpunten, dit seizoen kwam hij er nog niet veel aan te pas. Wegens rugklachten mistte hij enkele wedstrijden en moest daarna genoegen nemen met een rol als invaller. Toch kreeg hij de kans vandaag om zich te bewijzen en deze zou hij met beide handen aanpakken.

De Ivoriaan zorgde er met drie treffers eigenhandig voor dat Gladbach met nul punten de 600 kilometer lange terugreis mochten aanvaarden. Na een kleine twintig minuten kopte Kalou de openingstreffer achter doelman Sommer. Na iets meer dan een half uur mocht dezelfde doelman wederom vissen en leek het duel al beslist. De gasten waren geen schim meer van het swingende elftal dat wij ooit hebben mogen zien in Gladbach.

Vlak voor rust mocht Kramer met twee keer geel het veld verlaten en was de missserie compleet voor de gasten. Na rust mocht Kalou zijn hattrick completeren. Hertha blijft hierdoor meedraaien in de top, terwijl Gladbach blijft dolen in het rechter rijtje van de competitie.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.