19/11/16 SBV Excelsior 3-2 Sparta Rotterdam

Excelsior RotterdamSparta Rotterdam19/11/16 – 20:45
SBV Excelsior 3-1 Sparta Rotterdam
Stadion Woudestein
4.400 toeschouwers
Eredivisie

Na enkele seizoenen terug de derby Sparta-Excelsior in de Jupiler League te hebben gezien is het vandaag tijd voor Excelsior-Sparta in de Eredivisie. We reizen met het OV af naar Kralingen en zijn ondanks deze korte reis pardoes vergeten om avondeten te nuttigen. Met een “broodje Excelsior” in de ene hand en een biertje in de andere zitten wij klaar voor de aftrap.

Heel verheffend is de aftrap niet. Excelsior heeft een geregisseerde show en Sparta doet niet aan vuurwerk. Wel laten de gasten zich goed horen en dit houden ze gelukkig de hele wedstrijd vol. Gesteund door de supportersschare is het dan ook Sparta dat op voorsprong komt wanneer Brogno doeltreffend is. Meteen daarna zijn de gasten het helemaal kwijt en binnen een mum van tijd kijken ze tegen een achterstand aan. Binnen vijf minuten buigen Elbers en Fredy de achterstand om in een voorsprong. Ondanks dat we pas in de 30e minuut zitten voelt het alsof de wedstrijd al bijna ten einde is.

Ondanks de drie doelpunten in de eerste helft is het niveau eigenlijk dramatisch. Of het aan de binnentredende winter ligt of dat ze beiden echt niet kunnen voetballen durven we niet te zeggen, maar de wedstrijd doet af en toe echt pijn aan de ogen. In de rust halen we dan ook nog maar een biertje, in de hoop de wedstrijd wat rooskleuriger in te gaan zien.

Aangezien de tweede helft niet veel beter is slaagt onze opzet voor geen meter. Onze tenen bevriezen en we grijpen alles aan om niet in staat van verveling te komen. Zo noteren wij het eerste hoorbare gezang van Excelsior en dat de Spartanen op de thuistribune met regelmaat beter hoorbaar zijn dan het uitvak. Gelukkig kunnen we in de 65e weer opveren wanneer Hasselbaink een penalty benut.

Niet veel later is het weer aan Sparta, wat al snel een offensief inzet en ook meteen doeltreffend is. Dumfries werkt de bal binnen en zo beloven de laatste 20 minuten spannend te worden. De lat wordt nog geraakt maar verder zal Sparta niet komen en zo viert Excelsior een groot feest.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.