09/12/16 FC Den Bosch 1-1 Helmond Sport

fc-den-boschHelmond Sport09/12/16 – 20:00
FC Den Bosch 1-1 Helmond Sport
Timmermans Infra Stadion De Vliert
3.567 toeschouwers
Jupiler League

In deze Brabantse “derby” staat er vooral voor de gasten veel op het spel. Een overwinning is namelijk voldoende vandaag om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Mogelijkerwijs is een gelijkspel ook voldoende, al zijn de Kattenmeppers dan wel afhankelijk van VVV Venlo dat de verre uitwedstrijd tegen FC Emmen speelt.

Dat er vanuit Helmond voldoende animo zou zijn om deze wedstrijd te bezoeken was vooraf wel duidelijk. Om de rest van De Vliert ook enigszins gevuld te krijgen was er een twee-halen-één-betalen-actie. Voor 12,50 namen we dan ook met z’n tweeën plaats achter de goal. De actie wierp zijn vruchten af want met ruim 3.500 toeschouwers was het met afstand de drukst bezochte thuiswedstrijd van FC Den Bosch dit seizoen.

De openingsfase van het duel was onzeker van beide kanten. Helmond voelde de druk om het spel te maken en probeerde dit ook, maar kwam niet tot echt grote kansen. Een paar keer kwamen de Helmonders er gevaarlijk uit maar overtalsituaties werden niet goed uitgespeeld of keeper Heemskerk van de Bosschenaren  lag in de weg.

In de tweede helft kwam Den Bosch steeds beter in de wedstrijd en leek spanning de gasten te verlammen. Een kwartier voor tijd brak invaller Schet door via de linkerkant, die de bal bij een andere invaller, Havar, kreeg. Deze schoot onberispelijk binnen in de linkerhoek. Den Bosch leidt met 1-0 en het ziet er opeens somber uit voor Helmond. Ook omdat VVV op dat moment nog met 0-2 voorstaat bij Emmen.

Toch duurde het niet lang voor Helmond zich herpakte. Vijf minuten na de 1-0 gaf Zeldenrust voor namens de Helmonders. De voorzet werd onvoldoende weggewerkt en Justiana kon de bal onder keeper Heemskerk doorschieten.

Voor de Helmonders een bevrijdende 1-1. De periodetitel ging dan wel naar VVV Venlo, maar omdat zij ook al de eerste periode hadden gewonnen gaat het playoff-ticket naar de nummer twee, Helmond. Zij zijn dus zeker voor het toetje na afloop van de competitie. Den Bosch blijft steken op een anonieme veertiende plaats.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.