10/12/16 MK Dons 1-0 AFC Wimbledon

mk-donsafc-wimbledon10/12/16 – 13:00
MK Dons 1-0 AFC Wimbledon
Stadium MK
11.185 toeschouwers
League One

In December is het tijd voor een weekendje weg. Zo vlak voor de feestdagen is Engeland een mooi excuus om ons even uit de dagelijkse sleur te onttrekken. Dat we weggaan staan vast alleen de datum was nog niet ingepland. Op het moment dat we zien dat Milton Keynes Dons tegen AFC Wimbledon speelt is onze keuze natuurlijk snel gemaakt en ondanks dat deze wedstrijd niet uitverkocht zal zijn bellen we snel met de ticketoffice en bemachtigen wij onze kaarten.

De geschiedenis tussen deze clubs is algemeen bekend. Milton Keynes was een stad in opbouw en iemand had besloten dat ze een professionele voetbalclub nodig hadden. Praktisch gezien iedere club met financiële problemen werd benaderd. Nadat o.a. Barnet FC en Queens Park Rangers de boot hadden afgehouden, hapt Wimbledon wel toe. De zogenaamde impuls blijft echt uit. Ze degraderen meteen uit het Championship en twee jaar later blijkt ook de League One te hoog gegrepen. Uiteindelijk lukt het de club om weer te promoveren en het huidige MK Dons (op een kleine uitschieter naar boven na) is een vaste klant van de League One.

In de tussentijd zijn boze supporters uit Wimbledon in de krochten van het Engelse voetbal een eigen club begonnen. De stap naar betaald voetbal kan een grote zijn maar Wimbledon heeft het vrij snel voor elkaar. 5 promoties in 9 jaar zorgt ervoor dat het voelt alsof Wimbledon niet is weggeweest. Afgelopen seizoen wist het te promoveren naar de League One en zo zullen MK Dons en Wimbledon voor het eerst de degens kruisen in de competitie.

Voor Engelse begrippen komt Wimbledon met veel geluid aan bij het Stadium MK. De agenten zijn in opperste staat van paraatheid, maar zoals wel vaker in Engeland gaat alles goed. De gasten moeten plaatsnemen op de tweede ring dankzij een eerder incident en zo is er bijna geen chemie mogelijk met het thuispubliek. Wij gaan er eens goed voor zitten. Nou met dat met van die leren stoeltjes wel lukken maar onze hoop is vooral op het voetbal gevestigd.

Met een compleet lege ring is het onmogelijk om het stadion te laten kolken. Op het veld is het Wimbledon dat er in vliegt maar een echt overwicht levert het niet op. Dat de lagere niveaus in Engeland niet bekend staan om het positiespel is bekend en we lijken dan ook naar de 2 uitvinders van het hots-knots-begonia voetbal te kijken. Toch is de wedstrijd wel leuk om te kijken door de spanning die er heerst.

Uiteindelijk wordt de score in de tweede helft geopend als MKD een penalty mag gaan nemen. Dean Bowditch benut dit buitenkansje en zo komt het op voorsprong tegen de eeuwige rivaal. Een paar supporters vinden het nodig om het doelpunt mee te vieren op het veld en zo worden waarschijnlijk de eerste stadionverboden bij deze club ooit uitgedeeld. De rest van de zogenaamde harde kern gaat stoer doen bij het uitvak. Een mannetje of 10 neemt plaats in de buurt van Wimbledon. Provoceren is te eng natuurlijk en al met al is het een vrij zielige vertoning. Op verzoek van de stewards houden de boefjes er dan ook meteen mee op en gaan ze zitten.

MK trekt de overwinning over de streep. Wimbledon doet er alles aan maar een echt grote kans weet het niet meer te creëren. Ook de keeper komt nog mee, hij krijgt nog de grootste kans maar hij krijgt de bal er niet in. Zo eindigt deze voetbal voor iedere voetballiefhebber in de wereld in een deceptie.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.