11/12/16 Derby County FC 3-0 Notthingham Forest

derby-county-fcnottingham-forest11/12/16 – 12:00
Derby County FC 3-0 Notthingham Forest
iPro Stadium
32.600 toeschouwers
Championship

Na ons bezoek aan Milton Keynes trekken wij door met onze karavaan richting het noorden. Een dag later is er nog een wedstrijd in Engeland die zeker het bezoeken waard is. Nou vinden wij praktisch gezien iedere wedstrijd wel een rede, maar deze is het ook echt waard. Al is het alleen al omdat we hier al een keer eerder zijn geweest en toen een dieptepunt in onze carrière bereikten. De dag na West Ham – Millwall trokken we in alle vroegte met de trein richting Derby. Na een ware veldtocht bleek een pak sneeuw genoeg rede om de wedstrijd af te blazen. Zo brachten wij een eeuwigheid door op het station van Derby zonder ook maar een wedstrijd te zien.

Ditmaal zijn we met de auto en is de kans op sneeuw nihil. De tweede keer dat we kaarten hebben voor deze wedstrijd blijken we daarom ook wel succesvol te zijn. We pakken een pint in een echt Derby County café, waar eerst nog wordt getwijfeld aan onze bedoelingen. Nadat we een sketch houden met dat we Nederlandse fans zijn van Derby County mogen we toch onze welverdiende pint nuttigen.

Na deze pint lopen we naar het uitverkochte stadion. We zijn als eerste binnen en gapen maar een eind voor ons uit. We bouwen een extra zekerheid in door 5 pond in te zetten op de slechtst denkbare uitslagen en zo zijn we gegarandeerd van een succesvolle middag. Gelukkig zijn beide ploegen niet vergeten dat het de wedstrijd van het jaar is voor de supporters en nog voor dat het startschot heeft geklonken schiet de vlam al in de pan. Verschillende opstootjes zetten de verhoudingen op scherp en het is dan ook een wonder dat er in het eerste kwartier geen rode kaarten worden gegeven.

Naarmate de wedstrijd vordert neemt het agressieve geschop iets af en begint vooral Derby goed te voetballen. Na een half uur neemt het dan ook de leiding. Nicklas Bendtner biedt de helpende hand door de bal pardoes achter de eigen doelman te koppen. Met een 1-0 stand bereiken we de rust en niets lijkt een derbyzege in de weg te staan.

De thee brengt geen verandering in de stand van zaken en Derby is onderweg om de voorsprong verder uit te bouwen. Thomas Ince en Will Hughes maken een eind aan alle illusies van Forest en met een 3-0 stand bloed de wedstrijd dood.

Derby County zal zegevieren en Nottingham drijft af richting degradatiezone. Zo ernstig zal het waarschijnlijk niet zijn maar voor iedereen in Derby klinkt dit natuurlijk als muziek in de oren. Wij gaan richting onze auto omdat we een boot te halen hebben. In de file trekken we redelijk bekijks vanwege onze Nederlandse kentekenplaat. Hier hebben wij maling aan aangezien we dankzij deze file onze marge op de boot verloren hebben. We knallen de rechterbaan op en racen naar huis. Uiteindelijk zullen we het huis pas na een uur of elf in de auto bereiken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.