14/12/16 AZ 2-0 ASWH

AZASWH14/12/16 – 20:00
AZ 2-0 ASWH
AFAS Stadion
4.600 toeschouwers
KNVB Beker

De nationale beker en amateurs blijven een fijne combi. Vlak voor de winterstop proberen de laatste amateurs zich te plaatsen voor de laatste acht van het bekertoernooi. Dat ons ASWH nog een van de overgebleven amateurs is, stemt ons vrolijk en ook wij trekken richting Alkmaar. Na eerdere stuntjes in Groesbeek en Spakenburg hopen we op wederom een stunt, maar we zijn nuchter genoeg om te weten dat we er gewoon met 5-0 vanaf gaan.

We blijken toch iets te negatief ingezet te hebben. Ondanks het overwicht van AZ voetbalt ASWH leuk mee en staat het na een half uur nog steeds 0-0. Het vizier staat bij de thuisploeg niet op scherp en dat voedt onze hoop op een stunt. Zeker wanneer ASWH letterlijk tot op de doellijn van AZ is gekomen, zit de sfeer er goed in aangezien een stunt wel tot de opties lijkt te horen. Niet veel later is het aan Robert Mühren om deze illusie de kop in te drukken. Hij schiet tegendraads binnen en zo gaat AZ toch met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft is het angstige verdedigen ingeruild voor een optimistisch druk zetten. Waar ASWH in de eerste helft sporadisch richting het doel van AZ ging, gebeurd dit nu met enige regelmaat. Ondanks dat er geen echt grote kansen zijn, heeft ASWH toch twee keer recht op een penalty. Een keer is het overduidelijk wanneer De Lange naar de grond gaat maar de scheidsrechter wilt er niet aan. Bij het volgende discutabele moment lijkt het krediet van De Lange verspeeld en wuift de scheidsrechter het wederom weg.

Uiteraard kijken we door een gekleurde bril, maar toch heeft ASWH echt een kans tegen het tamme AZ. Vlak voor tijd is het helaas klaar nadat Fred Friday geschutter in de defensie afstraft. Zo is AZ door en doet het toch wat er verwacht wordt. ASWH verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi. Het bereiken van deze fase is knap en dit is dan ook het overheersende gevoel na afloop. Dat we er uit liggen is jammer maar ach; volgend jaar weer een kans.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.