Groundhop.org Jaaroverzicht V

logo-groundhop-orgZondag 29/01/2017 vierden wij ons 5-jarig bestaan, ons houten jubileum. Tijd ook voor ons om terug te blikken op 2016, ons succesvolste jaar tot nu toe. Wij mochten in 2016 134.843 bezoekers op onze site verwelkomen, gemiddeld zo’n 368 per dag. Iets waar we enorm trots op zijn. Zeker om dat ons vorige record uit 2014 op bijna de helft hiervan lag (78.090).
We bezochten dit jaar 57 wedstrijden en mochten hierin 175 goals begroeten. In 41 grounds zagen we voor het eerst een wedstrijd en slechts twee maal eindigde dit in een 0-0.

Naast terugkijken maken we ook een frisse start. Na vijf jaar geven we ons logo een nieuwe, modernere look. Een kleine V bovenin voor de afgelopen vijf jaar, gemaakt van hout wegens het houten jubileum. Onderin de twee sterren, elk verwijzend naar 100 grounds. De Nederlandse vlag is toegevoegd als nieuw detail, onder de klassieke leren voetbal die uiteraard behouden blijft. Wij zijn klaar voor de volgende vijf jaar.

Januari 2016 – 4 wedstrijden – 16 doelpunten
We trapten 2016 op gang in Roosendaal. In het Herstaco Stadion stond voor het eerst sinds jaren weer de derby tussen Roosendaal en Breda op het programma. Helaas geen Eredivisie meer, maar vierde klasse amateurs tegen een Jupiler League-ploeg. Eindstand: 0-10.

Competitievoetbal begon voor ons in Enschede. De derby tussen Twente en Heracles, waar vooraf de rollen omgedraaid leken. Op het veld bleek Twente echter veel beter, de sfeer was desalniettemin matig. Heracles toonde zich “nummer 4”-onwaardig en Twente liet zien nog te kunnen voetballen.

De volgende rammer die we bezochten was Almere – Telstar. Zoals je mag verwachten bij zo’n affiche: geen succes. Het voetbal was niet om aan te gluren en over de sfeer hoeven we al helemaal niet te beginne. Telstarrr won verdient met 0-2 en nam daarmee afstand van de onderste plekken.

In de 15e minuut pyro.

AFC Ajax – Heracles Almelo

Wij “vierden” ons 4-jarig bestaan in Amsterdam. Ajax – Heracles was het affiche. Vooraf niet echt een reden om naar Amsterdam te trekken, waar het niet dat er nog een verjaardag te vieren viel. VAK410 vierde haar 15-jarig bestaan met een entrada, tifo en pyro. Het bleek hun laatste verjaardag te worden. De wedstrijd was in één woord slaapverwekkend. Het laatste fluitsignaal van Higler werd in Amsterdam begroet met een striemend fluitconcert. De brilstand bleef op het scorebord staan.

Februari 2016 – 4 wedstrijden – 10 doelpunten
Februari begon voor ons met een dieptepunt. FC Oss is nou de meest aansprekende club in het Nederlands betaald voetbal en ook Achilles’29 scharen we niet in dat rijtje. Zet die twee tegenover elkaar en je krijgt een troosteloze pot met iets wat voor voetbal moet doorgaan. Tel daarbij op dat het ook nog midden in het carnaval viel en je begrijpt dat we blij waren toen het erop zat.

Ook aan het begin van de tweede helft pyro van de gasten.

SVV Scheveningen – VV IJsselmeervogels

Het weekend erop troffen we het wel. Hoewel we net iets te laat waren, maakten Scheveningen en IJsselmeervogels er een leuke middag van. De grootmacht uit Spakenburg blijkt een erg middelmatige ploeg en komt er helemaal niet aan te pas in Scheveningen. De wedstrijd ontaard in een ordinaire schoppartij. De Vogels kleuren letterlijk rood als achtereen volgens twee veldspelers en de teammanager met een kaart op zak mogen vertrekken. Ook Scheveningen komt niet ongeschonden uit de strijd en eindigt de wedstrijd met 10 man. De eindstand werd uiteindelijk vier keer rood en elf keer geel. Oja, en 3-0 voor Scheveningen.

Deze lijn hopen we natuurlijk door te trekken met onze avondwedstrijd, Dessel – Lommel. De eerste teleurstelling volgt als zodra we ons beseffen dat we weer in carnavalsgebied zijn afgedaald. We bijten ons er maar doorheen al is dat zeker niet makkelijk. De wedstrijd is van een bedenkelijk niveau en ook de gevoelstemperatuur daalt inmiddels naar een waarde waar je niet vrolijk van wordt. Na negentig minuten heeft Dessel er eentje gemaakt en Lommel nul.

Een week later sloten we februari af met een fraaie derby in het oosten. De Graafschap ontving de rijke buur uit de grote stad en die twee liggen elkaar niet. Tegen de verwachting in kon De Graafschap goed meekomen en een aantrekkelijke pot voetbal eindigde in 2-2.

Maart 2016 – 5 wedstrijden – 12 doelpunten
Het eerste weekend van Maart begon voor ons in Helmond. Daar stond de altijd beladen derby tegen FC Eindhoven op het programma. Ook dit keer was het weer een meer dan vermakelijke pot. Al vroeg in de wedstrijd moest Helmond met 10 man verder na een onbegrijpelijke rode kaart voor Heerings. Na ongeveer een half uur komt de wedstrijd stil te liggen als voor de tweede keer vuurwerk vanuit het uitvak op het veld belandt. Uiteindelijk wordt de wedstrijd hervat en wint Eindhoven met 1-2.

Drie wedstrijden zagen we in het weekend erop. Noordwijk – Jodan Boys was een last-minute beslissing, toen bekend werd dat Edwin van de Sar daar zijn opwachting onder de lat zou maken. We waren niet de enige die hierop af kwamen. Toch wist Van de Sar zijn goal niet schoon te houden en speelt Noordwijk met 1-1 gelijk tegen Jodan Boys.

Refaelov uit een vrije trap.

Club Brugge – R. Standard de Liège

De dag erna zagen we een dubbel op Belgische bodem. De middag begon in Vosselaar waar de derby tegen KFC Turnhout op het programma stond. Spectaculair was het niet te noemen, eerder saai. Toch maken het fraaie stadionnetje en de voorjaarszon het een aangename middag. Direct hierna trekken we door naar Westerlo waar de degradatiekraker tegen Beveren op het programma stond. Westerlo moest winnen en hopen dat Leuven of STVV verloor. De gebeurde. Westerlo won met 1-0 van Beveren en zag Leuven onderuit gaan tegen Club Brugge. Hiermee behoede Westel zich voor degradatie, maar zat het seizoen voor hun er wel direct op (13 maart).

Het weekend erop volgden we datzelfde Club Brugge naar Brussel, waar ze voor de tweede keer op rij de bekerfinale mochten spelen. Dit keer was Standard de Liège de tegenstander en deze bleek een maatje te groot. Na een rode kaart voor Diaby, kwam Brugge er nooit echt meer aan te pas.

April 2016 – 6 wedstrijden – 12 doelpunten
Twee buitenlandse trips deze maand. We begonnen in zuid-west Engeland bij Exeter en Cheltenham. Op vrijdagavond ontving koploper Cheltenham de nummer twee, Grimsby in de Conference National. Het knusse stadionnetje van de Robbins zat goed vol en de thuisploeg kon met een 3-1 overwinning haar koppositie verstevigen.

Exeter City FC – Plymouth Argyle FC

De dag erna stond de Devon Derby tussen Exeter en Plymouth op het programma. Voor ons de hoofdreden van de trip omdat de fenomenale hoofdtribune van St. James’ Park op de sloophamer staat te wachten. In een wedstrijd die volledig gedomineerd wordt door de gasten uit Plymouth gaat Exeter er in de slotfase met de winst van door. Exeter schiet in heel de wedstrijd twee maal op doel en scoort beide keren.

Een week later hebben we de Engelse regen verruild voor de Israëlische woestijn. In het eerste weekend daar treft koploper Be’er Sheva Maccabi Haifa. In een uitverkocht stadion is Haifa maar met één ding bezig, de nul houden. Hier slagen ze niet in, maar mogen wel een puntje meenemen naar Haifa. Eindstand: 1-1.

Een week later treft datzelfde Maccabi Haifa in eigen stadion Maccabi Tel Aviv, de recordkampioen van Israël. In eigen stadion hanteert Haifa dezelfde tactiek als eerder in Be’er Sheva en dit keer slagen ze wel in de opzet. Wederom een puntje voor Haifa, ditmaal met de brilstand nog op het bord.

Een week later zijn we terug in Nederland en vullen we ons weekend met twee potjes. Op vrijdagavond trekken we naar Eindhoven waar Jong PSV FC Eindhoven ontvangt. De gasten zijn al enige tijd verzekerd van de play-offs en spelen nergens meer voor. Dit is ook te merken aan de wedstrijd. Eindhoven speelt slap en ongeïnteresseerd. Jong PSV wint eenvoudig met 2-0.

Een dag later volgen we ons aller ASWH richting Rotterdam-Noord. Xerxes-uit is voor ons een wedstrijd met geschiedenis maar vandaag telde maar één ding; drie punten. ASWH verdedigde de koppositie in de laatste periode en deed dit succesvol. Een krappe 0-1 overwinning was het resultaat, maar alleen de punten tellen nog maar op dit moment van de competitie.

Mei 2016 – 6 wedstrijden – 21 doelpunten
Mei is traditioneel de maand waarin de beslissingen vallen. Veel belangrijke “erop of eronder”-wedstrijden dus. We beginnen in Hendrik-Ido Ambacht waar ASWH haar plek in de nacompetitie kan veilig spelen tegen Rijvogels. Zelf weten ze makkelijk te winnen, maar de resultaten op de andere velden zitten niet helemaal mee. Hierdoor kan ASWH de play-offs in theorie nog mislopen, maar dit gaat niet gebeuren.

Green Boys gingen, ondanks de achterstand, 90 minuten.

UR La Louvière Centre 1-3 SC Eendracht Aalst

Een dag later rijden we richting Wallonië waar La Lou het opneemt tegen Eendracht Aalst in de play-offs van de derde klasse. De winnaar van dit affiche wacht een confrontatie met Dender, waardoor wij vandaag toch echt op de hand van Aalst zijn. Het is een vermakelijke wedstrijd met goede support van beide kanten. Uiteindelijk gaat Aalst er met een 1-3 overwinning vandoor en lijkt een dubbele confrontatie met Dender in het verschiet te liggen. Helaas ging dit feest uiteindelijk niet door omdat Aalst de terugwedstrijd tegen La Louvière met maar liefst 0-5 verloor.

Omdat wij toch stiekem al hadden gerekend op de derby tussen Dender en Aalst kwamen we met een gat in onze agenda te zitten. Deze vulden we dan maar op met KSK Halle – Eendracht Zele. Waarom? Geen idee. Eindigde in 1-0 voor de thuisploeg.

In Nederland lagen de play-offs om promotie naar de Eredivisie nogal ingewikkeld dit jaar. Twente was teruggezet naar de Jupiler League, maar toch ook nog niet helemaal en wat ging dit betekenen voor de promotie/degradatie-regeling dit jaar? Zonder antwoord te hebben op al deze vragen kochten we kaarten voor zowel NAC – Willem II als Willem II – NAC. Helaas waren er nog twee overspannen burgemeesters die besloten dat ze op zulke korte termijn echt geen uitsupporters konden toelaten. Toch waren het twee leuke wedstrijden. Beide keren won de thuisploeg. Tilburg scoorde uiteindelijk één keertje meer dan Breda mag zich hierdoor ook dit seizoen weer Eredivisionist noemen.

De laatste wedstrijd van de maand zagen we in Amsterdam. De Dijk behaalde in een rechtstreeks duel tegen SV OSS’20 haar vijfde promotie in acht jaar tijd en mag volgend seizoen in de Topklasse Zondag uitkomen.

Verhoeve en Isoufi schieten ASWH naar de Derde Divisie.

ASWH – VV Noordwijk

Juni 2016 – 1 wedstrijd – 4 doelpunten
Één duel deze maand, maar wel de belangrijkste in jaren. Na meerdere seizoenen van
mislukte pogingen staat ASWH nu echt op de drempel van de Topklasse. Over twee wedstrijden moet er van Noordwijk gewonnen worden, iets wat in de competitie nog niet lukte. Het eerste duel van dit tweeluik, in Noordwijk, eindigde in een gelijkspel, dus de beslissing moest op Schildman vallen. Nadat Noordwijk op voorsprong komt lijkt het gedaan met de promotie van ASWH. In de blessuretijd komen de Ambachters echter op gelijke hoogte en in de verlenging lopen ze uit na 3-1. Zo kunnen wij seizoen 2015-2016 afsluiten met de zo fel begeerde promotie naar de Derde Divisie.

Juli 2016 – 4 wedstrijden – 12 doelpunten
Juli is traditioneel de maand van de oefenpotjes. Ook deze keer weer. We trapten af in Leidschendam, waar het lokale RKAVV het opnam tegen de profs van ADO. Hoewel de uitslag (1-4) misschien anders doet vermoeden hadden de geel-groenen een stugge tegenstander aan de hoofdklasser.

Achterna gezeten door de Schotse supporters.

CS Fola Esch – Aberdeen FC

Enkele dagen later gaan we dan op pad voor een pot om het echie. CS Fola Esch neemt het in het nationale stadion van Luxemburg op tegen Aberdeen. De heenwedstrijd werd door Aberdeen met 3-1 gewonnen dus het lijkt een formaliteit te gaan worden. Het tegendeel blijkt waar. Fola Esch komt op voorsprong en is het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Aberdeen blijkt een hele matige ploeg en gaat met 1-0 ten onder, maar is wel door naar de volgende ronde.

Dan resteren ons nog twee oefenpotjes deze maand. Baronie vierde haar 90-jarige bestaan met een pot tegen NAC Breda. Het zonnetje doet goed haar werk en met de gebruikelijke Brabantse gezelligheid zit het ook wel goed. NAC komt pas aan het einde van de eerste helft tot scoren en loopt na rust uit tot 0-3.

Feyenoord speelde haar traditionele openingswedstrijd dit maal tegen Valencia. Eindelijk weer een tegenstander van naam. De Rotterdammers komen goed voor de dag. Nieuwe spits Jørgensen pakt direct een goal mee. De Spanjaarden komen nog terug maar uiteindelijk is het Botteghin die de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord beslist.

Bitola doet daar vrolijk aan mee.

Bitola doet daar vrolijk aan mee.

Augustus 2016 – 3 wedstrijden – 6 doelpunten
Waar Augustus normaal gesproken de maand is van lange vakanties met veel wedstrijden, hielden we ons dit jaar rustig. Slechts één potje zagen we over de grens: FK Pobeda Prilep nam het in de hoogste Macedonische divisie op tegen Pelister Bitola. Omdat het stadion van Prileb momenteel verbouwd wordt werd de wedstrijd in Bitola gespeeld. De uitspelende ploeg speelde dus eigenlijk thuis, al was het op papier een uitwedstrijd. Of dit een doorslaggevend voordeel is geweest zullen we in het midden laten. Feit is wel dat de uitploeg met 0-2 weet te winnen in eigen stadion en zo prima begint aan het nieuwe seizoen.

Terug in Nederland trekken we naar Nijmegen, voor de wedstrijd NEC – Heerenveen. Geen spannend verhaal rondom deze wedstrijd eigenlijk. We waren er nog nooit geweest en hadden toch niks beters te doen. NEC blijkt iets sterker dan de Friezen en wint met 2-1.

Een week later bezoeken we een voormalig profclub. VC Vlissingen komt momenteel uit in de Hoofdklasse Zondag en ontving SV DOSKO. In een matige pot winnen de gastheren uiteindelijk met 1-0 van de Brabantse formatie.

September 2016 – 7 wedstrijden – 18 doelpunten
September begon in de 1e klasse amateurs van België. In eigen stadion nam Heist het op tegen Oosterzonen. Het werd een eentonig avondje. De gasten waren veel beter en overklasten Heist op alle fronten; 0-3.

Het weekend erop trekken we naar één van de cultclubs van Nederland: SC Telstar. Gasten van vandaag zijn de Superboeren uit Doetinchem. Beide supportersscharen hebben een vriendschapsband opgebouwd rondom hun gezamenlijke clubicoon Simon Kistemaker. Dit resulteerde in een gezellige, gemoedelijke avond in Velsen-Zuid. De Graafschap supporters stonden 300 man sterk achter hun ploeg, maar het mocht niet baten. Telstar wint de wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

In een tot Fort Nox omgebouwde Kuip ontving Feyenoord enkele dagen later, Manchester United. Ondanks alle pogingen van Gudde en co om alle Europacupsfeer uit de avond te trekken werd het toch wederom een heet avondje in Rotterdam-Zuid. Feyenoord won de wedstrijd tegen een matig Manchester United met 1-0, door een goal van Vilhena.

Sfeer zit er direct goed in.

SV Zulte-Waregem – KV Kortrijk

Vervolgens is het tijd voor de derby tussen Zulte-Waregem en KV Kortrijk. Één van de meer beladen derby’s in Belgie. Al twee maal zagen we hem vanaf de rode zijde, nu voor het eerst van de andere kant. In een vernieuwd Regenboogstadion won Zulte-Waregem met 2-1 van buurman en rivaal, Kortrijk.

Door de weeks volgen we ons aller ASWH richting Duitsland voor het bekerduel tegen De Treffers. Met de Groesbekers treffen we één van de grotere amateurclubs uit het zondagvoetbal. Maar zoals zo vaak heeft ASWH geen kind aan de zondagploeg en wint het vrij eenvoudig met 0-3.

Drie dagen later vonden we onszelf weer terug in Beveren. Daar stond de burenruzie met Lokeren op het programma. In een allesbehalve uitverkocht stadionnetje in Beveren is het Lokeren dat voor de sfeer zorgt. Ultras Beveren doen hun best maar komen nauwelijks boven het volle uitvak uit. Ook op het veld is het niet erg hoogstaand. Derbyvoetbal is zelden goed en ook nu niet. Beide ploegen scoren één keer vanaf de stip en komen zo tot een puntendeling.

Deze drukke maand sluiten we af in Volendam. Daar heerst voor één dag een gezellige Brabantse sfeer want NAC heeft het dorp overgenomen. De plaatselijke FC neemt het die avond op tegen de Bredase formatie, die zoals altijd gesteund wordt door veel supporters. Die support slaat echter niet over op de spelers want Volendam wint met 2-1 van NAC.

Oktober 2016 – 9 wedstrijden – 33 doelpunten
Zo vlak voor de winter invalt geven we nog even vol gas. We trapten deze drukke maand af in Almelo, waar de burenruzie met FC Twente gespeeld werd. Na een fel begin met veel kansen bloedde deze wedstrijd vrij snel dood. Echt goed werd het nooit. Beide ploegen scoorden één keer en moesten tevreden zijn met een puntendeling.

We pakten deze maand drie keer een dubbel op één dag. De eerste bestond uit AFC Amsterdam – VV Katwijk en VVSB – Spakenburg. Deze wedstrijden waren onze eerste kennismaking met de Tweede Divisie. Beide wedstrijd waren ook totaal verschillend. AFC – Katwijk was niet al te best en mocht van ons snel afgelopen zijn. (al kon dat ook aan de locatie van spelen liggen) De tweede pot daarentegen was een spektakelstuk van jewelste. Zoveel op als naast het veld volop vuurwerk. Bij opkomst pyro van beide kanten. Een wedstrijd waarin beide ploegen vier keer scoorden en veel onrust rondom het veld. Na de wedstrijd escaleerde het nog eventjes en moesten de thuissupporters op het terrein blijven tot de fans van Spakenburg in hun bussen zaten.

Het volgende weekend wederom een dubbel. We volgen ASWH richting het verre Harkema. We zien dat de Ambachtse formatie beter is dan de gastheren maar het zichzelf door geschutter in de defensie lastig maakt. De hattrick van spits Peter de Lange blijkt uiteindelijk net genoeg voor de winst, 2-3.

bij HHC Hardenberg.

HHC Hardenberg – De Treffers

We rijden vervolgens door naar Hardenberg waar HHC De Treffer ontvangt. Van De Treffers hadden we na onze eerdere ontmoeting dit jaar, geen al te hoge pet op. Toch kan het nog erger, zo bewijst HHC. De oranjehemden kunnen er werkelijk helemaal niets van, met de keeper voorop. De Treffers, wat een erg beperkte ploeg leek tegen ASWH, wint kinderlijk eenvoudig bij toch een van de meest bekende amateurclub van Nederland.

De Klassieker in eigen stad laten we zelden links liggen. Het vertrouwen is hoog in Rotterdam en de Kuip, zoals elke week, stijf uitverkocht. Het vuurwerk van de tribunes lijkt over te slaan op het veld. Feyenoord heeft enkele grote kansen maar verzuimd te scoren. Zoals zo vaak komen de gasten dan via een kutgoal op voorsprong. Totaal uit het niets staat Dolberg opeens oog in oog met Jones en faalt niet. Feyenoord moet dan op jacht naar een punt om de marge in de competitie op zijn minst in stand te houden. Gelukkig voor Feyenoord is daar altijd nog good-old Dirk Kuijt die met een kopbal een punt veiligstelt voor de Rotterdammers.

Twee dagen later zijn we alweer opweg. ASWH mag aantreden tegen SV Spakenburg in de KNVB Beker. Zoals we stiekem wel verwachten vooraf komt ASWH op voorsprong en lijkt het, bij een 0-2 stand, eenvoudig naar de volgende ronde te cruisen. Dan schakelt Spakenburg een tandje bij en in de slotseconden van de 2-2. Het wordt dus verlengen, maar ook daarin is ASWH uiteindelijk beter. Ze scoren nog één keer, wat voldoende is voor de volgende ronde.

Het laatste weekend van Oktober pakken we nog een keer een dubbeltje. We beginnen om 12:30 in Zwolle waar de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles gespeeld wordt. Een derby met alles erop en eraan. Tifo’s, goede support, goals en een rode kaart. Uiteindelijk is Zwolle beter en mag met een 3-1 voorsprong het laatste fluitsignaal begroeten.

We rijden een klein stukje en komen uit in Moeskroen. Daar speelt het lokale Excelsior vanavond tegen de buren uit Kortrijk. Het was niet al te best zullen we maar zeggen. De support van beide kanten was matig en ook op het veld viel er weinig te genieten. Kortrijk wint wel, met 0-1.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach

November 2016 – 2 wedstrijden – 8 doelpunten
Het wordt weer kouder en dus schakelen ook wij een paar tandjes terug. Er stond nog een weekendtrip richting Berlijn gepland en als we er dan toch zijn pakken we de wedstrijd van Hertha tegen Mönchengladbach mee. In een sfeervol Olympiastadion hebben de Herthaner geen kind aan de ploeg uit Gladbach. Het is Salomon Kalou die met een hattrick het verschil op het veld ook in de score laat gelden: 3-0.

Twee weken later is er nog een mooie derby in eigen stad. Excelsior ontvangt Sparta en dat laten we natuurlijk niet lopen. Sparta is goed aan het seizoen begonnen en Excelsior staat op een plek waar ze ook ongeveer zullen eindigen. Een uitverkocht uitvak + veel supporters op de thuisvakken steunen de Spangenaren, die ook de voorsprong pakken. Toch gaan de punten niet mee naar Spangen. De Kralingers buigen een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Een aansluitingstreffer van Sparta volgt nog, maar de punten blijven in Kralingen.

December 2016 – 5 wedstrijden – 15 doelpunten
De laatste maand van het jaar trappen we af in de krochten van het Belgische voetbal. KFC Turnhout ontvangt de buren van KVV Vosselaar. KFCT is vanaf het begin beter en vertaald dit vooral in de tweede helft in goals. Ze winnen vrij eenvoudig met 5-2 van hun gasten

Het weekend erop trekken we naar Engeland, maar niet voordat we op vrijdagavond nog even langsgaan in Den Bosch. Daar staat de “derby” tegen Helmond op het programma. Alles behalve een beladen potje normaal, maar ditmaal kan Helmond de periodetitel veroveren bij winst in de Brabantse hoofdstad. Dit resulteert in een goed gevuld uitvak en ook de thuisvakken van De Vliert lopen (iets) voller dan normaal. Den Bosch lijkt roet te gooien in het eten van de Helmonders door de voorsprong te nemen. De gasten komen nog wel op gelijke hoogte maar kunnen niet winnen van de gastheren. De periodetitel gaat daarom richting Venlo, maar Helmond mag zich als nummer twee wel zeker weten van deelname aan de play-offs.

Een dag later is het tijd voor MK Dons tegen Wimbledon. Twee clubs met een onderlinge geschiedenis die bekend is. In een matig gevuld MK Stadium gaan de “neppe Dons” er helaas met de punten vandoor, na een wedstrijd die het aanzien niet waard was. De leren stoeltjes zaten wel lekker.

Nog wat confetti shooters.

Derby County FC – Nottingham Forest

De volgende dag pakken we nog een mooie derby mee in de Championship. Derby County ontving buren en rivaal Nottingham Forest, qua naam een gigantische club. Dat dat alleen buiten het veld geldt bleek deze middag. Derby had geen kind aan de sleeping giant en wint eenvoudig met 3-0. Een mooie middag met prima derbysfeer in Derby.

Het jaar 2016 sluiten we af in Alkmaar. ASWH trad daar aan in de 1/8e-finale van de KNVB beker. AZ was uiteraard beter en hoewel sommige arbitrale beslissingen misschien best in het voordeel van ASWH hadden mogen vallen, wint de Eredivisionist met 2-0 van de Ambachters.

Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.