01/03/19 Leeds United FC 4-0 West Bromwich Albion

01/03/19 – 19:45
Leeds United FC 4-0 West Bromwich Albion
Elland Road
35.888 toeschouwers
Championship

Het jaar 2019 is tot nu toe niet het jaar van de vele wedstrijden. Nog sterker, het weekend naar Engeland zal het eerste zijn wat er in 2019 bij ons op de website verschijnt. We vliegen in alle vroegte van Schiphol naar Leeds, huren een auto, bezoeken wat stadions en ploffen neer in ons hotel in het centrum van Leeds. Het enige wat we nog moeten doen is even kijken hoe we met het OV op Elland Road terecht komen. Nou blijkt dit een flinke opgave, dus besluiten we de 9 kilometer totaal maar gewoon te gaan lopen.

Nou doen ze in Engeland niet zo moeilijk als je met pils over straat loopt, dus deze tocht overleven we met gemak. We lopen rechtstreeks door naar The Old Peacock, een pub waar ze met live optredens het publiek van Leeds in de stemming krijgen voor de wedstrijd van vanavond. Ook wij krijgen de smaak te pakken en zijn benieuwd wat er komen gaat.

De sfeer in het stadion zit er bijzonder goed in, het zal uiteraard meehelpen dat ze volop zijn verwikkeld in de strijd om promotie naar de Premier League. De sfeer wordt nog beter wanneer Leeds na letterlijk 20 seconden al weet te scoren. Pablo Hernandez jaagt de bal van buiten de 16 diagonaal de kruising in en Elland Road ontploft. Ondertussen is de sfeer zodanig dat we na een minuut of 10 al een ruis in onze oren krijgen, iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt bij een wedstrijd.

Ondanks dat de ploegen redelijk gelijk op gaan, is het duidelijk dat er maar één ploeg aanspraak maakt op de overwinning. Na ongeveer een half uur spelen uit zich dat ook wanneer Patrick Bamford de marge op 2 doelpunten zet. Niet alleen de voorsprong zorgt voor vertrouwen, ook de tomeloze inzet waarmee Leeds elk duel in gaat laat zien dat er hier vandaag niets te halen valt voor West Bromwich.

In de tweede helft zien we hetzelfde beeld als in de eerste helft. De inzet is ongekend en het lijkt een kwestie van tijd voordat de score oploopt. Bamford maakt zijn tweede na een uur spelen en zo lijkt West Bromwich definitief af te haken voor de kampioenschap, waar ze bij een overwinning vandaag juist weer de aansluiting zouden vinden.

Als je denkt dat er wat eenvoud kruipt in het spel van de thuisploeg met deze comfortabele marge, dan zit je goed mis. Het blijft fel en er zijn spelers die nog steeds ieder duel in gaan en hier ook structureel als winnaar uitkomen. Een specialist kanttekening mag gemaakt worden voor Egzijan Alioski. De Macedoniër is officieel linksachter, maar is werkelijk waar overal op het veld te vinden en de mooiste acties en/of balveroveringen staan allemaal op zijn naam. We gunnen de beste man op zijn minst een doelpunt en anders een Man of the Match titel. Het laatste wordt toebedeeld aan de man die vandaag of twee keer scoorde. Gelukkig zet Leeds in blessuretijd nog eenmaal aan en is het op weg naar de 4-0. De bal hoeft alleen maar ingetikt te worden, drie keer raden wie er op de goede plek stond…

Met een zeer overtuigende zege verlaten wij het stadion. De wedstrijd heeft ervoor gezorgd dat wij geen enkele moeite hebben met de lange terugreis. Moe maar voldaan arriveren wij in ons hotel, in de wetenschap dat de komende drie dagen ook nog voorzien zijn van Engels voetbal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.