02/03/19 FC United of Manchester 2-2 Hereford FC

02/03/19 – 15:00
FC United of Manchester 2-2 Hereford FC
Broadhurst Park
2.058 toeschouwers
Conference North

Vanuit Leeds is het voor ons tijd om door te reizen naar Liverpool, waar wij morgen de derby van Liverpool aan zullen doen. Wij rijden langs Manchester en hebben ons schema uiteraard zo aangepast dat wij misschien wel de grootste cult vereniging van Engeland aan kunnen doen. FC United of Manchester staat bekend als de vereniging, opgericht in 2005 met het vizier vooral gericht op de supporters. Het grote Manchester United sloeg door in de commercialisering en dit zorgde ervoor dat supporters een eigen vereniging op gingen bouwen. Na vele promoties stagneert de club nu in de Conference North, waar het verwikkeld is in de strijd tegen degradatie.

Ondanks deze vele promoties en een stadion dat steeds meer ingericht wordt op het herbergen van meer supporters, is aan alles duidelijk dat ze het oorspronkelijke standpunt nog steeds niet uit het oog is verloren. De ticketprijzen zijn nog steeds schappelijk te noemen en binnen wordt er, zoals elke week, een loterij georganiseerd waarvan alle winst direct terug vloeit in het verbouwen van het stadion. Ook wij doen uiteraard mee aan deze loterij, al is het alleen maar om het gevoel te hebben dat wij bijdragen aan het prachtige initiatief dat FC United of Manchester is.

De tegenstander van vandaag is een bekende van ons; Hereford FC. Een club met een soortgelijk verhaal. Hereford United FC ging failliet en de fans richtte hun eigen nieuwe club op onder de naam Hereford FC. In 2015 waren wij te gast bij de eerste wedstrijd van deze club in hun oorspronkelijke stadion; Edgar Street. Uiteraard is het niet vreemd dat toen juist de gastheer van vandaag de tegenstander was. Nu krijgen wij de mogelijkheid om deze wedstrijd de andere kant op te aanschouwen. Ondanks deze geschiedenis zijn het overduidelijk geen vrienden van elkaar en dit zal later in de wedstrijd meermaals blijken.

Hereford staat slechts een paar posities hoger op de ranglijst maar is op het veld vele malen beter. Echter komt de thuisploeg op voorsprong, Chris Sharp is het meest alert om de bal uit de kluts binnen te tikken. Lang genieten van de voorsprong kunnen ze niet, aangezien het 6 minuten later achterin bij FCUM mis gaat en Michaels Symons profiteert van dit buitenkansje. We schrikken ons rot bij dit doelpunt aangezien Hereford flink wat vuurwerk afsteekt, iets wat in Engeland eigenlijk not done is. Het vuurwerk eindigt ook op het veld, maar gelukkig zijn ze hier geen mietjes. Het wordt van het veld afgehaald en meteen voetballen we verder. Uiteraard zijn de spreekkoren ondertussen wel gericht richting het uitvak. Gewoon lekker spreekkoren over en weer zonder dat een stadionspeaker aanmaant om hier mee te stoppen is een belevenis die tegenwoordig ook niet vaak meer voorkomt op de velden.

Het contrast wat wij zien in de kantine kan bijna niet groter. Op een scherm wordt Tottenham – Arsenal op Wembley uitgezonden, waar ondanks de haat en nijd de commercie er flink in verweven is. Wij genieten ondertussen rustig van een halve liter bier en een echte pie, heel veel Engelser ga je het niet krijgen.

De tweede helft is qua support net zo leuk als de eerste, echter is het voetbal ook net zo belabberd. Beide teams hanteren het bekende kick-and-rush, wat uiteraard voor geen meter werkt wanneer de lange spits geen voet aan de grond krijgt ten opzichte van hun mandekkers. De eerste kans uit de tweede helft is dan wel direct raak en dit komt de wedstrijd zeker ten goede. Hereford komt op voorsprong dankzij Eliot Richards en wederom viert de meegereisde aanhang dit met vuurwerk op het veld. Ditmaal proberen te stewards er echt iets aan te doen, wat resulteert in een knokpartij tussen stewards en supporters. De thuisploeg blijft er ondanks de achterstand richting op los zingen met het uitgebreide repertoire en lijkt hierin nog steeds op de vereniging die het probeerde te zijn tijdens te oprichting. Wat er ook gebeurd, de supporters maken er een feestje van.

Ondertussen is de thuisploeg flink aan het drukken en hopen wij op een gelijkmaker in de laatste minuten. Onze gebeden worden verhoort wanneer een vrije trap van Kurt Willoughby met het nodige geluk pardoes in het doel ploft. De blessuretijd is al aan de gang maar de thuisploeg wil nog meer. Niet veel later krijgen ze nog een corner waarbij de keeper zelfs mee naar voren komt. Bizar als je bedenkt dat het toch echt gelijk staat. Het levert echter niets op en ook de counter van Hereford komt er niet. Zo eindigt deze wedstrijd in 2-2 en verlaten wij voor de tweede keer dit weekend een stadion met een lach op ons gezicht.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.