03/03/19 Everton FC 0-0 Liverpool FC

03/03/19 – 17:15
Everton FC 0-0 Liverpool FC
Goodison Park
39.335 toeschouwers
Premier League

Na twee geslaagde wedstrijden in Leeds en Manchester is het nu tijd voor de wedstrijd waar we dit weekend omheen hebben gepland; Everton – Liverpool. Al een avond van tevoren bevonden wij ons rond Goodison Park, om op zoek te gaan naar de beste beleving voor deze derby. Uiteindelijk belanden we in een pub op een steenworp afstand en besluiten dat we de voorbereiding op deze wedstrijd hier ideaal mee zullen krijgen.

We melden ons op de dag zelfs rond 11:30 al in de pub en bestellen zoals het hoort bier, waarop de bardame antwoordt met de vraag waarom we zo laat pas beginnen met drinken. De pub stroomt langzaam vol met Everton supporters (en een enkele van Liverpool) en genieten eerst van de wedstrijden die Sky Sports ons de bieden heeft. Watford – Leicester en Fulham – Chelsea zijn twee fijne wedstrijden die ons helemaal in te stemming krijgen voor wat komen gaat. Ondertussen begint het een beetje onvriendelijker te worden tussen de Everton-fans en Livepool-fans in de pub en besluiten wij om Goodison Park maar eens van binnen te gaan bekijken. Het regent, het waait en het is grauw; heel veel Engelser kan het scenario van vandaag niet worden.

Wij zoeken onze plekken en ploffen neer in de hoop dat we een sensationele derby te zien gaan krijgen, dit valt echter zwaar tegen. De belangen zijn voor Liverpool groot met het oog op de titelrace, maar de ploeg is hopeloos uit vorm. Everton lijkt geen enkele intentie te hebben om voor de overwinning te gaan. Ook de instelling van beide teams is nou niet het gene wat je zou verwachten bij deze derby.

Liverpool krijgt de grootste kansen, met als hoogtepunt de één-op-één van Salah. We weten niet wat er met de vorm van de Egyptenaar aan de hand is, maar hij schiet hem inspiratieloos recht op Pickford. Wij vermoeden dat de gemiddelde supporter op de tribune beter had omgegaan met deze kans. Op het moment dat deze kans verprutst wordt hebben we er al spijt van dat we niet even een wedkantoor in zijn gegaan om in te zetten op een 0-0, wat toch echt negen maal de inzet zou uitkeren.

Ook in de tweede helft veranderd dit spelbeeld niet. Everton blijkt niet bij machte om een aanval te creëren waarbij ze Virgil van Dijk ontwijken, die werkelijk waar ieder duel vandaag wint. Liverpool probeert het wel maar mist simpelweg de vorm. Mané en Salah doen nog een dappere poging, maar de laatste pass is structureel het eindstation. Zo eindigt deze 192e editie van de Merseyside derby in een bloedeloze 0-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.