04/03/19 Sheffield Wednesday FC 0-0 Sheffield United FC

04/03/19 – 19:45
Sheffield Wednesday FC 0-0 Sheffield United FC
Hillsborough Stadium
31.630 toeschouwers
Championship

De laatste wedstrijd van ons weekendje Engeland is de Steel City Derby. Op last van de politie mag deze derby niet meer in het weekend gespeeld worden en dit komt ons ideaal uit. Zo krijgen wij het voor elkaar om in vier dagen vier wedstrijden te zien in Engeland, zonder dat we ons in al te vreemde bochten hoeven te wringen. Aangezien we onze kaarten nog moeten afhalen, maar geen idee hebben waar dit precies moet gebeuren, melden wij ons netjes twee uur voor de aftrap bij het Hillsborough Stadium. Redelijk snel hebben we de kaarten in bezit en kunnen wij rustig toeleven naar deze wedstrijd.

Dat Wednesday en United elkaar niet lief vinden dat was wel duidelijk, maar dat het zo intens is hadden we alleen maar durven dromen. Als er op het veld ook maar een fractie van het haat op de tribunes wordt gevoeld, kan het wel eens een zeer explosieve derby gaan worden. Net als bij Everton – Liverpool twijfelen we nog of we tien pond moeten inzetten op 0-0, maar besluiten dit weer niet te doen. Pas op de tribunes komen wij te weten dat er in deze derby al sinds 2017 niet meer gescoord is.

Vandaag lijkt het er op dat zeker de gasten, ook verwikkeld in strijd om promotie, de intentie hebben om het zo snel mogelijk te regelen vandaag. Zoals wel vaker in een derby, blijkt dit in praktijk een stuk moeilijker uit te voeren dan dat het in gedachte is. Eigenlijk zien wij na het eerste kwartier wederom al dat ook deze wedstrijd weer in 0-0 zal gaan eindigen. Wel maak de haat een hoop goed, wat onder andere resulteert in het belagen van iedere United speler die zich in de buurt van de zijlijn begeeft.

Op het veld proberen beide teams een overwicht te creëren door vol de duels in te gaan, echter ontbreekt bij beide teams de echte scherpte. Het is dan ook veelzeggend dat scheidsrechter Bankes de wedstrijd weet te leiden zonder ook maar een kaart te trekken. Beide teams krijgen het in de eerste helft slechts eenmaal voor elkaar in een schot op doel te produceren. Het is dan ook niet vreemd dat we met de brilstand gaan rusten.

In de tweede helft is het eigenlijk niet anders. Ook in deze helft krijgen beide teams het slechts eenmaal voor elkaar om op doel te schieten. Verder is het voornamelijk wederom het verhaal van de laatste pass. Het gaat goed tot een meter of 25 van het doel van de tegenstander en dan blijkt de verdediging zijn zaakjes keurig op orde te zetten en wordt de bal weer de andere kant op geramd. Ook in de tweede helft komen beide teams niet tot scoren en zo eindigt deze derby voor de derde maal op rij in 0-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.