05/05/19 KFC Duffel 6-0 KFC Turnhout

05/05/19 – 15:00
KFC Duffel 6-0 KFC Turnhout
Gemeentelijk Sportcentrum Duffel
± 250 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV B

Na een tijdje stil te hebben gezeten pakken wij zo vlak voor het einde van het seizoen toch de draad nog even op. Aangezien er in deze speelronde nog niet al teveel beslissingen vallen besluiten we om maar gewoon een wedstrijd te pakken zonder dat er al teveel op het spel staat. Het enige wat we van Duffel weten is dat ze zo af en toe een sjaal achter laten in Lier, zo zijn wij er tenslotte ook aan gekomen. Gelukkig spelen ze vandaag thuis en gaan we eens verder kennis maken met KFC Duffel.

De gasten uit Turnhout zijn al gedegradeerd nadat de oliesjeik uit Egypte de stekker er weer uit heeft getrokken. Een vrij sfeerloos, maar gelukkig wel zonnig, terrein is het decor van de afsluiting van het seizoen voor beide partijen. Eerst worden de afscheid nemende spelers nog even letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet en daarna kan het beginnen. Het dus al gedegradeerde Turnhout schiet uit de startblokken en in de eerste tien minuten is het een mirakel dat ze niet weten te scoren. Het zou goed kunnen dat dit het hele seizoen al het probleem is, maar zo vaak zien we Turnhout nou ook niet spelen.

Na tien minuten komt Duffel meteen één op één te staan en schoffelt de back van Turnhout deze kans de vernieling in. Een rode kaart is het gevolg en zo moet Turnhout nog 80 minuten met een man minder spelen. De praktijk leert vaak dat spelen met een man meer vaak een nadeel blijkt, maar daar is in dit geval niets van waar. Uit de daarop volgende vrije trap wordt meteen de 1-0 gemaakt.

De score wordt naar mate de tijd vordert langzaamaan uitgebreid. Turnhout komt er met tien man nauwelijks nog aan te pas. Wat voor de gasten niet meehelpt is dat Duffel praktisch gezien iedere kans die het krijgt ook direct tegen de touwen jaagt.

De score is niet eens meer relevant zodra we gaan rusten. Na rust loopt de score zoals verwacht nog iets verder op maar iedereen wist allang dat het seizoen gelopen was. Turnhout was al gedegradeerd en sluit nu al helemaal in mineur af. Voor Duffel staat alleen de prestige van een plek op de ranglijst nog op het spel, al spreek je met plaats acht ook nooit van een succesvol seizoen. Uiteindelijk wordt het 6-0 en nemen wij afscheid van Duffel.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.