19/05/19 JVC Cuijk 0-4 SV TEC

19/05/19 – 14:00
JVC Cuijk 0-4 SV TEC
G.S. De Groenendijkse Kampen
± 300 toeschouwers
Derde Divisie Zondag

Zo richting het einde van het seizoen proberen we altijd op jacht te gaan naar een kampioenswedstrijd of op zijn minst een wedstrijd waar nog voldoende op het spel staat. JVC moet eigenlijk winnen om play-offs voor degradatie te voorkomen, terwijl de gasten uit Tiel vandaag juist definitief de promotie kunnen vaststellen, aangezien de koploper Jong Volendam niet wil/kan/mag promoveren. In Cuijk is het ook nog eens de vraag of ze na dit seizoen nog wel doorgaan met de professionele zondag-tak van de vereniging. Er is een geldgebrek van enkele tienduizenden euro’s en de club lijkt dit gat alleen te kunnen dichten door deze afdeling te sluiten.

In wat wel eens de laatste thuiswedstrijd van JVC kan zijn schieten beide teams uit de startblokken. TEC doet dit met beleid maar JVC gaat ver over de schreef. Het is dat er een vredelievende scheidsrechter op het veld staat, maar eigenlijk had er na een tien minuten nog maar negen man van de thuisploeg op het veld mogen staan. Eerst schoffelt de keeper een compleet doorgebroken TEC-spits ondersteboven, welke dan ook een penalty oplevert. De keeper mag wonder boven wonder blijven staan, maar is kansloos op de inzet van Serhat Koc en zo staat het 0-1. Een paar minuten later komt er iemand à la Nigel de Jong in vol in het gezicht van zijn tegenstander. Weer blijkt de scheids maar een aardig mannetje en zo wordt ook deze situatie slechts met geel afgedaan.

De promotie van TEC wordt al gevierd als de thuisploeg plots op gelijke hoogte komt. Een VAR kennen we op dit niveau nog niet, maar na hoog beraad met de grensrechter wordt de goal afgekeurd wegens (hinderlijk) buitenspel. Niet veel later is het raak aan de andere kant als Robby Holder het net wel op reglementaire manier weet te vinden.

In de rust komen we er achter dat de maatregelen bij JVC wel heel drastisch zijn om het geld te dichten. De leden worden gevraagd om een obligatie aan de club te geven, wat dan uitgesmeerd over de komende jaren weer terugbetaald moet worden. Over iets van rente wordt niet gesproken dus wij slaan dit keer in ieder geval over. Daarnaast betalen we 2 euro voor een biertje, iets wat op zich schappelijk lijkt. Wel moeten we erbij vermelden dat er in het desbetreffende glaasje maximaal 0,15l zat, iets wat tactisch genoeg ook niet wordt vermeld op dit shotglaasje. Zo voelen wij ons toch afgezet maar zien we dit maar als onze bijdrage aan het dichten van het gat.

In de tweede helft loopt TEC nog uit naar 0-4 en zo is de promotie een feit. Nadat het laatste fluitsignaal klinkt hoort JVC dat de schade meevalt aangezien EVV Echt in de laatste minuut verliest van het al gedegradeerde Quick’20. Echter gaat het een week later uit bij Rosmalen compleet mis voor JVC en weet EVV onverwacht wel te winnen en zo zijn de play-offs voor degradatie alsnog een feit. Niet dat het ook nog maar iets uitmaakt, want een paar dagen geleden is er besloten om volledig te stoppen met de zondag-afdeling en volledig te focussen op de zaterdag. Echter speelt deze tak waarschijnlijk vierde divisie volgend seizoen dus de komende tijd zullen we geen hoogstaand voetbal uit Cuijk mogen verwachten. Zo blijkt dat we net op tijd geweest zijn om nog een respectabel niveau op dit terrein gezien te hebben.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.