05/06/19 ASWH 0-1 FC Lienden

05/06/19 – 20:00
ASWH 0-1 FC Lienden
Sportpark Schildman
± 1.200 toeschouwers
Nacomp. Tweede Divisie / Derde Divisie

Vlak voor het naderende onweer ontvangt ASWH op eigen sportpark Schildman de nummer 17 van de Tweede Divisie; FC Lienden. Dit aanstaande tweeluik is de finale van de nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie.

Beide ploegen hadden duidelijk andere belangen. FC Lienden kende een rampjaar en dreigde zelfs enige tijd uit de competitie te stappen. Voor hun is dit een reddingsboei om het jaar toch nog schadevrij af te kunnen sluiten.
ASWH eindigde op een zevende plaats in de Derde Divisie Zaterdag en sloot de laatste periode op een tweede plek af. Omdat de winnaar van deze periode, Noordwijk, tevens de eerste periode won mocht ASWH dit plekje overnemen en heeft het opeens de kans om te promoveren. Het is dus duidelijk ” kunnen”  tegenover “moeten” vandaag.

In de eerste ronde van de nacompetitie kende FC Lienden een makkie tegen VV Goes. In Zeeland wonnen ze eenvoudig met 0-3 en dit klusje werd thuis afgemaakt.
ASWH kende een spannend tweeluik met OFC Oostzaan. Op Schildman werd met 2-1 gewonnen en in Oostzaan werd in de 93e minuut de 2-2 gemaakt, na tijden tegen een 2-0 achterstand aan te hebben gekeken.

ASWH begint soepel aan het duel en dwingt FC Lienden vanaf het eerste moment achteruit. De gasten moeten zicht beperken tot tegenhouden en counteren. Toch blijven de echte kansen in eerste instantie uit.
Ook in de tweede helft blijft ASWH de baas, maar het verzuimt de kansen af te maken. En zoals een oud voetbalspreekwoord al zegt: “Als je ze zelf niet maakt…”

Dit bleek ook nu weer het geval. Een zondagsschot van Mansouri vanaf de helft van het veld, zorgt halverwege de tweede helft voor de 0-1. Totaal tegen de verhouding in. Ook na deze domper blijft ASWH kansen creëren maar het weet ze niet te verzilveren.

Zo begint dit tweeluik dus met een nederlaag, maar gezien het spelbeeld zeker niet kansloos. Als zaterdag het vizier iets meer op scherp staat kan een goal tegen dit Lienden, dat er in de reguliere competitie 95 om de oren kreeg, niet uitblijven.

 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.