08/06/19 FC Lienden 0-2 ASWH

08/06/19 – 14:30
FC Lienden 0-2 ASWH
Sportpark de Abdijhof
± 1.000 toeschouwers
Nacomp. Tweede Divisie / Derde Divisie

Deel twee in de strijd om een ticket voor de Tweede Divisie. De eerste slag ging afgelopen woensdag nipt en onterecht verloren op Schildman. Vandaag moet het afgemaakt worden op een winderig Sportpark de Abdijhof.

Na een opkomst met pyro van twee kanten, zet de wedstrijd zich voort zoals die afgelopen woensdag ook eindigde. De eerste twee kansen waren voor ASWH, maar deze resulteerde niet in een goal. Na deze kansen lijkt FC Lienden wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en wordt het af en toe ook dreigend.

Vlak voor rust is het uiteindelijk Jesper van den Bosch die de ban breekt voor ASWH. De, met afstand, beste speler van het veld verschalkte keeper Jonkerman met een schot in de zestien.
Na rust moet ASWH dan op zoek naar een tweede goal, maar het is niet meer zo dreigend als in de eerste helft. De kansen zijn sporadisch en de steeds onvriendelijker wordende wedstrijd ligt door enkele opstootjes regelmatig stil. FC Lienden wordt ook wat meer dreigend en schiet op de lat. Vlak voor tijd komen ze er gevaarlijk doorheen en komen 1-op-1 met doelman Kok. De Ambachtse doelman blijkt uiteindelijk de winnaar en weet de inzet net naast te tikken.

De wedstrijd lijkt op een verlenging af te stevenen. Scheidsrechter Dieperink heeft, mede door de vele opstootjes, zes minuten extra speeltijd gegeven. In de laatste seconden van deze blessuretijd volgt er wederom een harde overtreding van Lienden. Ditmaal vlak bij de eigen zestien en dus een laatste kans voor ASWH. Net als tegen OFC Oostzaan, beslissen de Ambachters hun tweeluik in de blessuretijd van de tweede wedstrijd. De gegeven vrije trap wordt door Sam van der Kreeke binnen geschoten.

Enorme ontlading volgt aan Ambachtse zijde. Aan de kant van Lienden slaan tegelijkertijd de stoppen door. Het team, dat heel de wedstrijd al opgefokt oogde, slaagt erin om in de enkele seconden die scheidsrechter Dieperink nog laat spelen na de goal, twee keer rood te pakken. Het mag de pret niet drukken. ASWH promoveert naar de Tweede Divisie.
Forza ASWH!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.