10/07/19 RC Lens 2-1 Sint-Truidense VV

10/07/19 – 19:30
RC Lens 2-1 Sint-Truidense VV
Mijnstadion
± 500 toeschouwers
Vriendschappelijk

Een paar maanden geleden krijgen wij een uitnodiging om naar het Mijnstadion van Beringen te komen. Waar wij uiteraard graag zouden willen, sprak het affiche van een wedstrijd tussen oud-profs ons niet zo aan. We besluiten om verder te kijken dan onze neus lang is en zien dat Sint-Truiden en Lens vier dagen later oefenen op hetzelfde terrein. Ondanks dat oefenwedstrijden meestal vrij gezapig zijn doen we het iconische Mijnstadion toch aan om hier seizoen 2019/2020 op gang te trappen.

Op een woensdagmiddag zijn wij over het algemeen zelden vrij, dus racen wij na werktijd direct naar Beringen. Ondanks een paar files en de bijbehorende sluiproutes arriveren wij keurig een kwartier voor aftrap. We komen tot de conclusie dat de biertjes vandaag worden overgeslagen, aangezien Crystal het merk van de tap is. Stel jezelf een bedorven biertje voor, aangelengd met Dreft, dan heb je de smaak wel voor je. Slechts één volledige zijde van het stadion is open, dus waar we plaats gaan nemen is ook geen issue.

Bij de aftrap, die om onduidelijke rede een kwartier is vertraagd, wordt een minuut stilte gehouden.
Mo Nitcheu, jeugdspeler van de club, is niet veel eerder bij een eenzijdig ongeluk om het leven gekomen. Hierna trapt de wedstrijd dan eindelijk af.

Beide teams zitten duidelijk nog in de experimenterende fase. RC Lens begint onthutsend zwak en het is dan ook Sint-Truiden dat op voorsprong komt via Nelson Balongo.
Ook is het overduidelijk dat iedereen zichzelf probeert te bewijzen aangezien de ongepaste schoppen je om de oren vliegen. Het zegt al voldoende dat het zelfs nodig is om drie gele kaarten te trekken in het eerste half uur en dat in een oefenwedstrijd.
Zoals zo vaak is het spel in zo’n wedstrijd niet al te best en we verliezen de aandacht dan ook vrij snel. We doen nog een flinke poging om alle hoekjes en gaatjes van het stadion op de foto te krijgen en zitten de wedstrijd verder uit. Lens weet de boel uiteindelijk om te draaien en wint met 2-1.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.