03/08/19 SC Preußen 06 Münster 3-1 1. FC Kaiserslautern

03/08/19 – 14:00
SC Preußen Münster 3-2 1.FC Kaiserslautern
Preußen-Stadion
8.140 toeschouwers
3. Liga

Na België voor onze eerste wedstrijd is het nu tijd voor een dagtripje richting ons andere buurland: Duitsland. Hoofdpot voor deze trip is de wedstrijd om de Supercup tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Om de middag te vullen kiezen we voor een revisit naar het Preußen-Stadion in Münster, waar de lokale SC mag aantreden tegen 1. FC Kaiserslautern.

Het is alweer bijna 6,5 jaar geleden dat wij het dan nog uiterst sfeervolle Münster bezoeken en in een spetterende derby zien winnen van de rivalen uit Osnabrück. Die tijden liggen helaas achter ons. De paarse buren zijn een niveautje gestegen en ook op de tribunes is er van alles aan de hand.

Dat het onrustig is op de tribunes in Münster is al sinds jaar en dag zo. Verschillende ultragroepen die met elkaar strijden om de macht op de tribunes, zorgden voor chaotische taferelen. Staantribune schreef hier in 2015 nog een mooi artikel over.
Sinds het voorjaar van 2018 is de rust echter wedergekeerd op de tribunes, al is dat niet om een goede reden. De ultra’s boycotten sinds die tijd als protest tegen de commercialisering van hun club. Een uitgebreid statement van één van de groepen vind je hier.
Resultaat hiervan was dat er maar een klein plukje ultra’s in de hoek van de kurve sfeer probeerde te maken, maar hier, mede door het ontbreken van een dak en de grote afstand tot het veld, nooit echt in slaagde.

In een matige eerste helft waren thuis- en uitploeg zeer aan elkaar gewaagd. We leken dan ook met een brilstand de rust in te gaan en wij waren al onderweg naar onze bratwurst, toen als nog de 0-1 van Kaiserslautern viel.
De tweede helft was gelukkig totaal het tegenovergestelde van de eerste helft. Aanvallend voetbal en veel kansen aan beide kanten. Preußen start driftig aan de tweede helft maar lijkt de deksel op de neus te krijg als de bal in de 50e minuut op de stip komt te liggen. Sickinger mist deze uitgelezen kans voor Kaiserslautern om de wedstrijd in het slot te gooien en Münster komt er razendsnel uit.
Terwijl Kaiserslautern nog staat te balen weet Dadasov namens de thuisploeg een vlijmscherpe counter af te ronden: 1-1.

Na de gelijkmaker krijgen de gasten weer wat meer grip op de wedstrijd en in de 75e minuut komen ze wederom op voorsprong. Een tegengoal lijkt echter als een rode lap te werken op Münster want opeens kunnen ze weer voetballen en nog geen twee minuten later is het alweer gelijk.
Het wordt zelfs nog mooier voor Die Adler als ze vijf minuten voor tijd de voorsprong pakken door een eigen goal van de doelman van Kaiserslautern.
Münster geeft deze voorsprong niet uit handen en trekt de 3-2 over de streep. Op naar Dortmund.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.