03/08/19 Borussia Dortmund 2-0 FC Bayern München

03/08/19 – 20:30
Borussia Dortmund 2-0 FC Bayern München
Signal-Iduna-Park
81.365 toeschouwers
Super Cup

Voor de zesde keer in de afgelopen acht jaar treffen Dortmund en Bayern elkaar in de strijd om de Duitse Super Cup. De wedstrijd bedoeld als treffen tussen de bekerwinnaar en landskampioen, werd dit jaar (door de dubbel van Bayern) gespeeld tussen de nummer één en twee van de Bundesliga.
Beide clubs kennen een verschillende zomerstop. Dortmund, dat de ambitie uitsprak weer vol voor de titel mee te willen doen, kocht met onder andere Hummels, Schulz, Hazard en Brandt fors in. Bayern trok alleen met Ivan Perišić een speler van naam aan en zag onder meer Robben en Ribéry afzwaaien en Rafinha en James Rodríguez vertrekken.

In de wedstrijd, die door een boycot door beide ultra-groepen uitermate sfeerloos was, werden de (nieuwe?) verhoudingen direct zichtbaar. Bayern probeerde wel het initiatief te nemen, maar Borussia was uit de counter vele malen gevaarlijker.
In een wedstrijd met een hoog temp had de bal na één minuut al tegen de touwen geschoten kunnen worden door Marco Reus, maar hij faalde in de afronding. Hetzelfde gold voor Paco Alcácer voor de thuisploeg en Kingsley Coman namens Bayern. Zo gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Vlak na rust was het wel raak. De eerder genoemde Alcácer ronde na slordig balverlies bij Bayern prima af. Bayern viel daarna wel aan maar Borussia kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Sterker nog; uit de counter waren ze erg gevaarlijk. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 2-0. Guerreiro lanceerde Sancho die na een goede sprint Neuer wist te verschalken met een pana.

De wedstrijd was daarna ook wel gespeeld. Der Rekordmeister was geen moment bij machten om het Die Borussen echt moeilijk te maken.
Zo pakt Dortmund de eerste prijs van het seizoen en heeft Bayern nog twee weken om de boel op de rit te krijgen, voor het seizoen voor hun weer begint met een thuiswedstrijd tegen Hertha BSC.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.