09/08/19 AS Monaco 0-3 Olympique Lyonnais

09/08/19 – 20:45
AS Monaco 0–3 Olympique Lyonnais
Stade Louis II
12.663 toeschouwers
Ligue 1

Een aantal jaar geleden draaiden onze vakanties echt om voetbal. Zo bezochten we in Zuid-Frankrijk binnen twee weken praktisch gezien alles wat tussen Montpellier en Genève in lag. Nice en Monaco lagen toch echt te ver en staan dus nog open op onze kaart van de Ligue 1. Dit jaar draait de vakantie aanzienlijk minder om voetbal, wij hebben tenslotte ondertussen ook relaties gekregen. Toch zien we de mogelijkheid om de seizoen-ouverture mee te pakken, welke zal gaan tussen AS Monaco en Olympique Lyon. Verpakt als een dagje rijkdom en Middellandse Zee sleuren we de aanhang mee naar het Stade Louis II.

We parkeren onze Ferrari aan de jachthaven en laten hem meteen even wassen, aangezien ze die optie hier toch bieden. Vervolgens lopen we in de zinderende hitte richting het iconische stadion van AS Monaco. Ondanks dat het zeker uniek is en niet eens oud oogt, komen we er binnen achter dat er toch de nodige verval aan het toetreden is. Zo wordt de wedstrijd vandaag bezocht door ongeveer 500 extra wezens in de vorm van vleermuizen, welke zeer agressief reageren op ieder geluid dat wordt gemaakt. Dat de gasten uit Lyon komen helpt hier niet aan mee aangezien Bad Gones toch een van de grotere en luidruchtigere supportersschare van Frankrijk heeft.

Zo rond de aftrap is er nog geen spoor van deze uitsupporters te bekennen maar gelukkig komen ze met zijn allen naar binnen op het moment dat de wedstrijd start. De gasten maken zoals verwacht veel geluid en brengen de ene na de andere Franse chanson ten gehore. Ook het thuispubliek stelt zeker niet teleur. Het is praktisch gezien uitverkocht en de Ultras Munegu laten zich ook van hun beste kant zien. Ook op het veld stellen beide ploegen niet teleur en zo vergeten we bijna dat we in Frankrijk zijn.

Het aanstellen van Sylvinho als nieuwe trainer van l’OL heeft de spelers goed gedaan. Al na vijf minuten opent Dembele de score en zo kunnen we de angst van alweer een 0-0 van ons af zetten. Dat de thuisploeg vorig seizoen bijna degradeerde is ook niet af te zien aan het spel en zo hebben we een oogstrelend eerste half uur van de wedstrijd. Helaas gaat het de scheidsrechter veel te hard en besluit hij na een half uur na inmenging van de VAR Fabregas met een directe rode kaart van het veld te sturen voor de vermeende ellenboog van de week.

Logischerwijs graaft Monaco zich in maar nog geen vijf minuten later pegelt Depay van een meter of 30 doeltreffend de 0-2 op het scorebord en viert dit ook in Frankrijk met zijn bekende juichgebaar. We verwachten dat de wedstrijd nu wel gedaan is en verder vrij gezapig zal gaan verlopen. Hierdoor proberen we in de rust maar wat alcohol te bemachtigen om de wedstrijd in ieder geval voor ons vloeiender te laten verlopen, maar helaas schenken ze alleen 0,0%.

Onverwacht blijken beide ploegen toch nog te willen voetballen en zo is de tweede helft om naar te kijken misschien nog wel leuker dan de eerste. Monaco probeert met goed druk zetten toch nog een puntje uit het vuur te slepen, al voetballen de gasten zich hier met prachtig samba voetbal onderuit. Het ene trucje is nog lastiger dan de andere, maar bijna allemaal worden ze met succes volbracht. Vlak voor het eind maakt Tousart nog de derde treffer en zo eindigen we deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 in een 0-3 zege voor Olympique Lyon.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.