10/08/19 KV Oostende 0-2 Club Brugge KV

10/08/19 – 18:00
KV Oostende 0-2 Club Brugge KV
Versluys Arena
6.753 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na ruim zes jaar in het tijd voor een revisit aan Oostende. Een stadion dat in de tussenliggende tijd flink op de schop is genomen en verbouwd. De Versluys Arena, zoals het stadion nu heet, is het nog altijd even charmante onderkomen van de sympathieke Kustboys.

Te gast zijn vandaag de buren uit Brugge. Beide ploegen kennen een uitstekende seizoensstart en de koppositie is dan ook inzet van het duel van vandaag. Oostende wist al te winnen van Cercle Brugge en versloeg in Brussel het Anderlecht van “koning” Kompany. Club wist de zege te pakken uit bij Beveren en verpletterde in eigen huis Sint-Truiden met 6-0.

Waar het voor KVO een daverende verassing is en een plekje in de middenmoot het uiteindelijke doel zal zijn, is dat voor Club anders. Succescoach Ivan Leko heeft de club verlaten en voor hem is Clubman Phillipe Clement teruggehaald. De coach, die vorig seizoen Genk kampioen maakte, heeft al een flink verleden bij Blauw-Zwart (10 jaar als speler, 6 jaar als coach). Met Simon Deli (van Sparta Praag) werd een goede defensieve versterking binnen gehaald. Amadou Sagna (Crayor Foot, Senegal), David Okereke (Spezia) en Percy Tau (Brighton & Hove Albion) completeren de aanval. Als klap op de vuurpijl werd ook Simon Mignolet nog overgenomen van Liverpool en wisten ze gouden-schoenwinnaar Hans Vanaken tot 2024 te behouden, ondanks interesse uit onze hoofdstad.

De doelstelling voor Club mag dan ook duidelijk zijn: kampioen worden. Om dat te bereiken zullen ze beter voetbal op de mat moeten leggen als in de eerste helft in Oostende. De thuisploeg was zeker niet de mindere en kwam (tot eigen schrik) af en toe gevaarlijk in de buurt van de goal van Mignolet.

Met het inbrengen van Okereke voor Vossen en Tau voor Schrijvers wist Club het overwicht uit te drukken in goals. Beide invallers schoten raak en zette de uiteindelijke 0-2 eindstand op de borden.

 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.