24/08/19 VV Ter Leede 2-0 VVSB

24/08/19 – 14:30
VV Ter Leede 2-0 VVSB
Sportpark Roodemolen
± 500 toeschouwers
Derde Divisie Zaterdag

Na vijf wedstrijden in België, Duitsland en Frankrijk is het tijd voor ons eerste potje op Nederlandse bodem. Het amateurvoetbal trapt dit weekend ook weer af en het weer is tropisch te noemen. Ideale omstandigheden voor een ontspannen vinck. Ons oog valt voor dit weekend op de bollenstreekderby tussen Ter Leede en VVSB. Voor Ter Leede de terugkeer in de Derde Divisie en voor VVSB het debuut.

Ter Leede speelde één keer eerder op dit niveau. In het seizoen 2013/2014 kwam het uit in de toenmalige Topklasse. Dit avontuur duurde, met een 16e plaats, slechts één seizoen. De afgelopen jaren klopte Ter Leede met tweemaal een tweede plaats in de Hoofdklasse echter weer stevig op de deur van de Derde Divisie. Afgelopen seizoen werd de zo gewilde promotie eindelijk afgedwongen met het kampioenschap in de Hoofdklasse A.

Voor VVSB is het het debuut in de Derde Divisie Zaterdag.  In het seizoen 2015-2016 eindigde VVSB op een vijfde plaats in de Topklasse Zondag en dwong daarmee promotie af naar de in te voeren Tweede Divisie. Daaruit degradeerde het afgelopen seizoen na drie jaar. Hierop koos de club ervoor om in te stromen in het zaterdagvoetbal.

Op een snikheet Roodemolen stond hierdoor de eerste bollenstreekderby van het seizoen op de planning. Het kunstgras diende door de hitte als een soort oven en dit had zijn weerslag op beide ploegen. In de eerste helft gebeurde er niet veel en lag het tempo laag. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en creëerden enkele kansjes.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. Vrijwel direct kreeg Ter Leede een enorme kans via Omar Limon, die deze vakkundig om zeep hielp. Een kleine tien minuten had hij ervoor nodig om revanche te nemen. In de 54e minuut schoot hij de bal van vlakbij hard achter doelman Valk.
Drie minuten later deed Robert Seemers via een vrijwel identieke aanval hetzelfde.

VVSB slaagde er niet in een vuist te maken en Ter Leede wist dat de buit binnen was. Met een extra inspanning had de score nog verder op kunnen lopen, maar de omstandigheden zorgden er (logischerwijs) voor dat ze het wel prima vonden zo. Het tempo zakte hard omlaag en de wedstrijd ging uiteindelijk als een nachtkaars uit. Een prima rentree voor Ter Leede in ieder geval. Voor VVSB is er werk aan de winkel.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.