01/09/19 1. FC Kaiserslautern 1-1 SV Waldhof Mannheim 07

01/09/2019 – 13:00
1. FC Kaiserslautern 1-1 SV Waldhof Mannheim 07
Fritz-Walter-Stadion
36.766 toeschouwers
3. Liga

De zomervakanties zitten er weer op dus hebben wij weer de tijd om gekke dingen te doen. Zo onderstrepen wij in onze agenda de wedstrijd tussen Kaiserslautern en Waldhof Mannheim. De verenigingen zien elkaar voor het eerst in 22 jaar weer en het beloofd dan ook een interessante derby te worden.
We lijken eerst nog naast de kaarten te grijpen, maar gelukkig begint de vrije verkoop toch nog en zo zijn wij ook aanwezig in het Fritz-Walter-Stadion.

In alle vroegte vertrekken wij richting Kaiserslautern, wat voor ons toch een goede vierenhalf uur rijden is. Eenmaal bij het stadion horen we anderhalf uur voor aftrap al de haat die beide ploegen tegen elkaar koesteren.
Na een flink doolhof lukt het ons om de aangewezen plaatsen te vinden en bestuderen wij met ons beste Duits de instructies voor de choreo die de harde kern heeft opgezet.
Wij vernemen dat er verschillende fases zullen zijn tussen grote doeken en vooral heel veel vlaggen.

De sfeeractie is toffer dan gedacht. Het megadoek dat de complete korte zijde bedekt is prachtig en de vlaggen door het hele stadion maken het af. Zoals verwacht is het tweede doek alleen om verdekt vuurwerk af te steken en de rood en witte rookpotten vullen het halve stadion. Na een minuut of tien is de sfeeractie ten einde en is de wedstrijd met vertraging begonnen.
Dit is dan ook het startschot voor Mannheim om te beginnen met hun acties, nadat ze heel handig hebben gewacht totdat Lautern klaar was met die van hen. Ook de gasten hebben een fors aantal rookpotten in gedachten en zo blijft het zicht het eerste tien minuten van de wedstrijd niet al te best.

De rook is maar net opgetrokken en Mannheim komt al op voorsprong. De eerste vloeiende aanval wordt direct binnen gekopt door Gianluca Korte. Het uitvak (en een deel van onze tribune) gaat uit hun dak en gaan maar meteen weer met een nieuwe lading vuurwerk aan de gang.

Deze toevalstreffer komt voor het spelverloop als gelegen, want eigenlijk is het eenrichtingsverkeer de andere kant op. De voorsprong houdt stand tot de 35e minuut, wanneer FCK loon na werken krijgt als Kevin Kraus de bal met het hoofd binnen werkt.
Het stadion ontploft en dit komt de chemie tussen het thuis- en uitvak alleen maar ten goede.

Helaas komen we er in de rust achter dat er alleen maar 0,0% geschonken wordt en zo wordt dit onze eerste wedstrijd in Duitsland zonder bier. Ondanks dit mankement blijft de sfeer bijzonder goed, van beide kanten gelukkig. In de tweede helft gebeurd er van alles maar gescoord zal er niet meer worden. Beide teams proberen het wel, maar falen in de afronding. Zeker op basis van de tweede helft is Kaiserslautern degene die gelukkig mag zijn met het punt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.