01/09/19 Eintracht Frankfurt 2-1 Fortuna Düsseldorf

01/09/19 – 18:00
Eintracht Frankfurt 2-1 Fortuna Düsseldorf
Commerzbank-Arena
49.800 toeschouwers
Bundesliga

Na ons bezoek aan Kaiserslautern rijden wij een uurtje en parkeren wij op een steenworp van de Commerzbank-Arena in Frankfurt. Eintracht Frankfurt – Fortuna Düsseldorf is geen pot waar menig voetbalhart sneller van gaat kloppen, maar aangezien we toch in de buurt zijn besluiten we langs te gaan. We komen aan bij het stadion en zien eigenlijk de commercie ons om de oren vliegen. Ondanks dat is het stadion eigenlijk best wel mooi. Wel had er wat meer aandacht besteed kunnen worden aan de Commerzbank naam. Voor een bank als sponsor is het verdacht slecht dat er alleen maar contant betaald kan worden en dat terwijl wij maar één pinapparaat weten te vinden. Vanwege de lange rij besluiten we het dan maar zonder versnaperingen te doen tijdens deze pot.

We worden voor de wedstrijd verwelkomd door een doekje met ‘Lautern Schweine’. Toevallig komen we er net vandaan maar vragen ons af waarom deze aanval wordt ingezet. Tijdens het terugkijken van onze eigen foto’s komen we er achter dat Frankfurt vriendjes is met Mannheim, dus snappen we het opeens. We gaan op jacht naar onze plaatsen die zich verdacht hoog in het stadion bevinden. Als we ons goed kunnen heugen hebben we alleen bij FC Barcelona verder van het veld gezeten. De spelers kunnen we vandaag dus alleen maar herkennen op rugnummers, want de enige die lang genoeg oogt om boven de grassprieten uit te komen is kersverse aanwinst Bas Dost.

Toch is de wedstrijd goed te volgen aangezien we recht boven het doel zitten. Vanaf onze stoelen doen wij een vreemde constatering. De halve finalist van de Europa League krijgt alle hoeken van het veld te zien dankzij het vlijmscherpe countervoetbal van de gasten. Ook de support van de gasten is net zo goed als de vertoning op het veld. We moeten wel bekennen dat we door een gekleurde bril kijken aangezien de akoestiek van het stadion vooral goed is op de eigen zijde en de andere tribunes vervagen met de wind. Ondanks dat we de harde kern van Frankfurt slechts sporadisch horen, laten we het achterwege om hier een definitief oordeel over te vellen.

Uiteindelijk weet Düsseldorf de score pas vlak voor rust te openen via Rouwen Hennings die op de juiste plek staat en keurig binnen kopt. Na een eerdere afgekeurde treffer wordt deze wel als geldig gezien en zo gaan de teams met een zeer terechte stand de rust in. Wij keren onze portemonnees ondersteboven en weten er gezamenlijk nog een halve liter van te maken. Het oogt wat armoedig, maar dan hadden ze hier maar wat beter na moeten denken. We voorspellen tijdens onze ietwat karige proost dat Bas Dost wel zal gaan invallen omdat er echt iets moet veranderen.

We worden op onze wenken bediend en zien inderdaad het debuut van de Nederlander. Lang heeft de boomlange spits niet nodig om de rekening te openen, want binnen het kwartier kopt hij de thuisploeg langszij. Niet dat Frankfurt er heel veel beter op wordt, want Düsseldorf is nog steeds de sterkste op het veld. Echter blijkt dat het te vaak fout gaat in de laatste fase en zo niet, dan staat Kevin Trapp in de weg om zijn taak te voltooien. Vlak voor tijd krijgt Eintracht en klein overwicht en zowaar maakt Gonçalo Mendes Paciência vlak voor tijd de zeer onterechte 2-1. Drie gestolen punten tellen echter net zo zwaar als terechte punten en zo boeit het overwicht van de gasten helemaal niets en moeten ze bestolen terugkeren naar Düsseldorf

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.