18/10/19 FC Utrecht II 2-2 De Graafschap

18/10/19 – 20:00
FC Utrecht II 2-2 De Graafschap
Sportcomplex Zoudenbalch
693 toeschouwers
Keuken Kampioen Divisie

Na meerdere pogingen, waar telkens werd uitgeweken naar De Galgenwaard of De Westmaat in Spakenburg, is het nu eindelijk eens gelukt om op Sportcomplex Zoudenbalch te strepen. Met De Graafschap komt er een tegenstander op bezoek die, ondanks een boycot van Brigata Tifosi, nog wel eens wat supporters mee wilt nemen. Dus is het voor ons eindelijk tijd om (opnieuw) de Eerste Divisie, Jupiler League, Keuken Kampioen Divisie te completeren. Zoals wel vaker op de vrijdag knallen we direct na werk naar onze bestemming. We halen de aftrap vanwege een fors aantal files maar net.

Snel halen we onze kaarten op voor een schappelijk vijf euro per stuk. Iemand is zo lief om nog aan te bieden om met hem mee naar binnen te gaan aangezien hij e-tickets teveel heeft, maar voor dit schamele bedrag besluiten wij om het oldskool papieren ticket te kopen. Zoals verwacht gebeurd er rondom de aftrap verdacht weinig en maken wij ons op voor een lekker potje voetbal.

De aanvallende intenties van beide teams zijn goed, maar daar houdt het in de openingsfase dan ook wel mee op. Ondanks dat het soms veel weg heeft van een amateurwedstrijd, kijkt het toch prettig weg. Waarschijnlijk levert het bier hier een positieve bijdrage aan, maar dit zijn slechts details. Vanaf onze staanplaatsen direct boven de hoofdtribune zien wij dat Jong FC Utrecht langzamerhand de bovenliggende partij wordt, terwijl de gasten toch echt tweede staan op de ranglijst.
De ploeg die vorig jaar onderaan bungelde, is onherkenbaar veranderd. Opportunistisch, aanvallend voetbal levert dit elftal momenteel de beste positie op van alle jong-elftallen die deelnemen aan het tweede niveau van Nederland. Vlak voor rust is het Jonas Arweiler die vanaf elf meter de gastheren dan ook op een verdiende voorsprong zet.

Na rust hebben de Superboeren de touwtjes in handen en het duurt dan ook niet lang dat de opgelopen averij teniet wordt gedaan. Mo Hamdaoui schiet binnen in de korte hoek en zo staat het weer gelijk. Wij besluiten om de wedstrijd verder te aanschouwen vanaf de enige plek waar geen reclamebord voor staat. Deze authentieke beleving is in Nederland nauwelijks nog te vinden en het is dan ook lang geleden dat wij de geur van echt gras bij een voetbalwedstrijd hebben mogen ruiken.

Vanaf onze zelfbedachte VIP-plaatsen zien wij dat er in de slotfase voldoende gebeurd. Eerst maakt Arweiler een paar minuten voor tijd de 2-1, welke Jong FC Utrecht de zege lijkt te schenken. Ver in de blessuretijd maakt Branco van den Boomen wederom de gelijkmaker en zo lijkt het toch nog een puntendeling te gaan worden. Vlak hierna is het toch nog de thuisploeg die met de drie punten aan de haal lijkt te gaan, maar deze wordt onterecht afgekeurd. Zo eindigt deze enerverende wedstrijd in 2-2 en zo verliezen beide ploegen twee kostbare punten ten opzichte van de onverwachte koploper Cambuur.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.