18/09/21 Patro Eisden Maasmechelen 0-0 KVV Thes Sport

18/09/21 – 20:00
Patro Eisden MaasM. 0-0 KVV Thes Sport
Patro Stadion
± 500 toeschouwers
1e Klasse Amateurs

Waar we beginnen in Hardinxveld met een wedstrijd om de hoek, hadden we uiteraard van tevoren allang bedacht dat we ook nog naar Maasmechelen zouden gaan. Voor Patro Eisden staat de Limburgse derby tegen Thes Sport op het programma, een wedstrijd waar we wel het één en ander van hadden gehoord. Toch reizen we zonder een enkele verwachting af naar Belgisch Limburg, want dan kan het tenslotte alleen maar meevallen.

We staan ruim op tijd voor de poorten van het Patro Stadion, waar dan toch echt voor het eerst daadwerkelijk ons vaccinatiebewijs wordt gescand. Deze beproeving overleven we logischerwijs en duiken met nog anderhalf uur voor de aftrap maar de kantine in. We hoorden al wat geluid maar als we wat dichter bij de kantine komen horen we dat Patro Fanatics toch best een leuke groep op de been heeft gebracht. We bestellen een biertje en proberen alvast wat vooruit de blikken, maar dit wordt ons door een mix van hardcore muziek en geschreeuw van de Fanatics nagenoeg onmogelijk gemaakt. Eigenlijk is het wachten totdat de uitsupporters arriveren en het kan nog wel eens gezellig worden. We besluiten om vlak achter deze groep aan naar binnen te wandelen.

De verwachting dat er toch een berg uitsupporters zou moeten komen ontstaat mede door de buitenproportioneel aanwezige kudde agenten, die er in zodanig grote getale zijn dat ze toch wel enig gebakkelei moeten verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt komen we steeds dichter op de aftrap en nog steeds is er van enige harde kern van Thes Sport nog niets te bekennen. Patro Fanatics besluit niet te wachten en steekt maar alvast een lading vuurwerk af. Het groepje begint lekker aan de wedstrijd maar zakt naarmate de alcohol indaalt (en een gebrek aan tegengas vanuit Tessenderlo) toch enigszins in.

De wedstrijd zelf is het beschrijven bijna niet waard. Zeker voor een derby, waar je toch passie en strijd hoopt te vinden, gebeurd er verdacht weinig. Patro heeft licht de overhand tegen een Thes Sport wat maar op 70% van hun kunnen lijkt de spelen. De enige die aanspraak maakt om de overwinning is de thuisploeg, maar helaas blijkt er in de ruim 90 minuten die er gespeeld wordt geen doorkomen aan. Op het veld gebeurde het niet en op de tribunes was Patro Fanatics zeker aanwezig, maar ontbraken de gasten om er echt een goede sfeer van te kunnen maken. Enigszins teleurgesteld keren wij huiswaarts, na een toch zeer matige wedstrijd.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.