25/09/21 Go-Ahead Kampen 4-0 DOS Kampen

25/09/21 – 15:00
Go-Ahead Kampen 4-0 DOS Kampen
Sportpark Middenwetering
± 1.000 toeschouwers
1e Klasse D Zaterdag

In de allereerste speelronde van de Eerste Klasse D staat meteen de meest spraakmakende derby in deze divisie op het programma. Go-Ahead Kampen ontvangt DOS Kampen en van deze wedstrijd hebben wij in het verleden al genoeg meegekregen om te besluiten om af te reizen richting Kampen.
Eenmaal gearriveerd doorlopen wij de nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat er niemand met Corona het terrein op komt. Deze buffer zorgt er helaas ook meteen voor dat een biertje scoren langs de lijn op deze nazomermiddag onmogelijk is, maar dat nemen we voor lief.

Bij de aftrap blijkt dat alleen de supporters van de gasten de moeite hebben gedaan voor een mooie sfeeractie. Een groot doek en daar kwamen zoals verwacht de nodige rookpotten achter vandaan.
Waar buiten het veld DOS zijn zaakjes goed op orde had, zo anders is dit op het veld. In nog geen zes minuten staat de thuisploeg al met twee doelpunten voor door eenzelfde aantal verdedigingsfouten achterin bij DOS. Onze gedachten gaan terug naar ADO’20 – FC Eindhoven, waar het 5-0 stond na een kwartier. Dat had hier makkelijk ook kunnen gebeuren, echter heeft Go-Ahead het vizier niet scherp genoeg staan. De gasten komen geen moment goed in de wedstrijd en zijn genoodzaakt om zich tot tegenhouden te beperken.

In de tweede helft is het beeld niet anders en het duurt dan ook niet lang totdat de 3-0 op het scorebord wordt gezet. Ditmaal niet door een blunder achterin, maar met gewoon een lekkere schuiver. Zo hier en daar wordt de irritatie tussen beide ploegen wat hoger en het spel wordt ook zichtbaar harder. Er wordt uiteindelijk nog één rode kaart uitgedeeld, maar niet voordat Go-Ahead Kampen de 4-0 maakt na wederom een defensieve blunder die een penalty opleverde.

De wedstrijd loopt rustig naar zijn einde toe en het blijft dan ook bij 4-0. Aan de hand van het vertoonde spel zou Go-Ahead wel eens bovenin mee kunnen gaan draaien. Als de gasten zo doorgaan gaat het een ontzettend zwaar seizoen worden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.