02/10/21 NIVO-Sparta 1-1 WNC Waardenburg

02/10/21 – 15:00
NIVO-Sparta 1-1 WNC Waardenburg
Sportpark de Watertoren
± 250 toeschouwers
1e Klasse C Zaterdag

Het is zaterdagochtend en vanaf de Noordzee komt er een flink regenfront ons land binnen. Als we het droog willen houden moeten we richting het oosten vluchten en dat is dan ook precies wat we gaan doen. We draaien de A15 op en stoppen ongeveer halverwege het land in Zaltbommel. Daar speelt NIVO de Waalderby tegen WNC uit het nabij gelegen Waardenburg.
NIVO begon vorige week met een gelijkspel tegen Montfoort, WNC wist te winnen van Zuidvogels.

NIVO heeft enkele jaren geleden hun charmante Euro sportpark ingewisseld voor een dertien-in-een-dozijn sportpark waarvan Nederland er al veel te veel heeft. Gelegen aan de rand van de stad, volop wind in je smoel, plastic gras en één hoofdtribune annex clubgebouw. Geen vooruitgang wat ons betreft, maar je houdt de ontwikkelingen niet tegen helaas.

Het is koud op het winderige Sportpark de Watertoren, waardoor vrijwel alle supporters zich verzameld hebben op de tribune en het bovengelegen terras. Vanaf daar zien we zowaar nog wat pyro bij de opkomst van deze derby. Ondanks dat de opkomst niet heel hoog is, lijkt deze wedstrijd wel echt te leven bij de clubs.

Ook op het veld ontwikkeld zich een echte derby. Er is veel strijd, overtredingen, hier en daar een opstootje en veel gemekker op de scheids en elkaar. WNC is één van de titelfavorieten dit seizoen nadat er flink geïnvesteerd is in het eerste elftal. Dit ligt zeker bij de NIVO-aanhang niet lekker. Kreten als “Koop er nog maar een!” en “Echte fans zijn niet te koop!” waaien over het sportpark.
Ook de spelers van WNC hedden duidelijk op een makkelijker middagje gerekend, want met het verloop van de wedstrijd neemt de irritatie zichtbaar toe. Toch slagen de gasten erin via een fraaie aanval de 0-1 op het bord te zetten.

Het duurt tot na de rust voor deze voorsprong weer van het scorebord verdwijnt. NIVO-aanvoerder Frenk Schaap mag vanaf elf meter aanleggen voor de gelijkmaker en faalt niet.
Hierna volgt een spannende strijd waarin NIVO misschien wel de overhand had. Toch weten beide ploegen niet meer te scoren en eindigt deze Waalderby in 1-1. Een punt gewonnen voor het jeugdige NIVO, twee punten verloren voor titelfavoriet WNC.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.