02/10/21 K. Lyra-Lierse 3-1 Eendracht Aalst

02/10/21 – 20:00
K. Lyra-Lierse 3-1 Eendracht Aalst
Sportcomplex de Doelvelden
± 900 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV B

Ons bezoek aan NIVO-Sparta was uiteraard slechts een opwarmertje voor de wedstrijd van deze avond. Lierse hadden we uiteraard al eens eerder bezocht, maar na financiële wanorde was er zoals gebruikelijk een fusie nodig om een doorstart te kunnen maken. Ook het slachtoffer is, zoals gebruikelijk, het lokale kleine broertje dat volledig wordt opgeslokt door de grote failliete buurman: in dit geval K. Lyra TSV. Het sportpark is er bij deze fusie niet groter op geworden en het niveau niet hoger, maar de wedstrijd tegen Eendracht Aalst is ons bezoek waarschijnlijk meer dan waard.

De keuze om op tijd binnen te zijn was een goede. Wij ploffen neer op de enige rij stoeltjes die wordt gespaard door de regen, wat met bakken tegelijk uit de hemel komt zetten. Alle vakken lopen goed vol en wij verwachten vandaag meer van het vocale deel dan het deel dat zich op het veld afspeelt.
De koploper Lyra-Lierse komt op een sfeervol sportpark op voorsprong via een mooie pegel van Jordy Peffer. Dit is dan ook meteen het startsein voor de supporters aan elkaar het leven zuur te gaan maken. Er verschijnen aan beide kanten van de afscheiding verdacht veel man in het zwart gekleed en langzamerhand moet de afscheiding die deze kemphanen uit elkaar houdt eraan geloven. Even lijkt het helemaal tot een directe confrontatie te gaan komen tussen Lierse en Aalst maar het hekwerk blijft altijd tussen deze twee groepen instaan.
Na dit een kwartier te hebben aangezien besluit de politie ook maar eens een kijkje te komen nemen en haalt deze supporters uit elkaar. Binnen dit kwartier had de pleures helemaal uit kunnen breken want er waren mogelijkheden genoeg om echt op de vuist te kunnen gaan, maar toch is het uiteindelijk bij een schermutseling gebleven. De eindstand is dat het uitvak van Aalst vergroot wordt en Lierse van hun tribune verdreven. Daarmee lijken de gemoederen weer wat bedaard.

Op het veld gebeurd uiteraard ook nog van alles. Zo komt richting het einde van de eerste helft de thuisploeg op 2-0, wederom dankzij Jordy Peffer. In de rust weten wij, na een flinke omweg met een betaalkaart en het opladen van saldo, twee biertjes te bemachtigen en gaan weer snel terug naar onze plekken. Deze zijn nog steeds droog en dat mag met de hoeveelheid regen best een klein wonder genoemd worden.

Wij gaan weer zitten voor de tweede helft maar helaas is deze op alle vlakken minder dan de eerste helft. Er zijn inmiddels zodanig veel agenten op het sportpark dat de gemiddelde hooligan weinig meer durft en zo is het inmiddels op de tribune inmiddels beperkt tot een vocale strijd. Deze strijd is de enige die de gasten vandaag zullen winnen, als je het vergroten van het uitvak niet meetelt. Beide teams zullen nog wel eenmaal scoren wat de eindstand op 3-1 brengt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.