10/10/21 OFC Oostzaan 3-1 RKVV DEM

10/10/21 – 14:30
OFC Oostzaan 3-1 RKVV DEM
Sportpark OFC
± 150 toeschouwers
Derde Divisie Zondag

Na alle perikelen rondom het welbekende virus begint het inmiddels weer een normale gang van zaken te worden om elk weekend een wedstrijd te kunnen worden. Zo durven we het aan om op zondagochtend pas onze agenda te openen en niet veel later stappen we de auto in richting Oostzaan, waar OFC de gastheer is voor de wedstrijd tegen DEM uit Beverwijk.

Het is een tijd geleden dat we een zondagamateur hebben zien spelen en we zijn nog niet op het sportpark en we weten de eerste reden hiervan alweer. Met nog slechts een minuut of 10 tot de aftrap lijkt er slechts een mannetje of 50 de moeite te hebben genomen om bij de plaatselijke trots te komen kijken. Naarmate het startsignaal dichterbij komt loopt dit aantal nog op naar iets boven de 100, al is dit natuurlijk nog steeds een schril contrast ten opzichte van de cijfers die een gemiddelde zaterdagamateur kan overleggen. Zonder al te lang na te hoeven denken weten de tweede oorzaak van ons gebrek aan amateurwedstrijden op zondag en dat is vaak het vertoonde spel. Gelukkig valt de tweede reden vandaag wel mee en staan wij de wedstrijd in het najaarszonnetje lekker weg te kijken.

Als je puur naar de ranglijst kijkt zou het vandaag eenrichtingsverkeer moeten zijn in de richting van het doel van DEM. De gasten staan laatste en spelen vandaag toch echt uit bij de koploper, maar ze houden keurig stand. Het geval wil zelfs dat de beste kansen voor de opportunistisch spelende gasten zijn wat een minuut of tien voor rust beloont wordt, wanneer Obioha zowaar een omhaal tegen de touwen werkt. Dit komt het spel zeker niet ten goede aangezien DEM nu toch echt een doelpunt meer heeft gemaakt dan waar het oorspronkelijk voor kwam.

In de rust besluiten we maar eens een biertje te pakken in de kantine. Dit duurt overigens verdacht lang alvorens we deze hebben bemachtigd aangezien er van alle kanten Amsterdamse aasgieren hun bestelling voor hun beurt doorgeven door het simpelweg maar alvast te gillen op het moment dat ze de kantine betreden. Gelukkig heeft de barman nog voor het einde van de rust door dat wij ook wel een versnapering lusten en zo sluiten wij net op tijd weer aan voor de tweede helft.

In de tweede helft komt het al vanaf het begin verwachtte spel tevoorschijn. DEM wilt niets en hoeft ook niets en OFC moet wel maar lijkt hun stempel ook niet echt lekker te kunnen drukken op deze wedstrijd. Wel worden de kansen steeds groter en groter tot Niels Butter eindelijk raakt kopt. OFC zet meteen door en weet de wedstrijd in de laatste 10 minuten toch nog naar zich toe te trekken, door twee treffers van Abdel Malek el Hasnaoui. Zo wint de koploper alsnog en druipen de gasten af zonder punten, in de wetenschap dat er vandaag best meer ingezeten had.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.