16/10/21 R. Excelsior Virton 2-1 Lierse K.

16/10/2021 – 20:45
R. Excelsior Virton 2-1 Lierse K.
Stade Yvan Georges
± 1.000 toeschouwers
Eerste Klasse B

Als groundhoppers zijn wij al enige tijd op een punt aangekomen waarbij de welbekende lijstjes komen bovendrijven. Waar het eerst nog een kwestie was van de leukere potjes uitzoeken, komt het inmiddels aan op het completeren van deze lijstjes. Zo staat voor ons het completeren van het tweede niveau van België hier al een tijdje op. Echter hebben we, al dan niet bewust, de barre veldtocht naar Virton een tijd lang ontweken. Al een ruimte tijd is Excelsior Virton de enige club waar we nog niet zijn geweest op dit niveau. Voor vandaag hebben we dan toch maar besloten dat het eindelijk tijd is om deze divisie compleet te maken.

Ondanks dat we met een zeer ruime marge op pad gaan, krijgen we door een ongeluk bij Brussel het nog bijna voor elkaar om de aftrap van deze wedstrijd te missen. Met een marge van een minuut of tien betreden we het Stade Yvan Georges. We nemen plaats in Vak B, maar besluiten nog voor de aftrap om toch maar ergens anders te gaan zitten. We praten toch echt Nederlands onderling en bij het horen hiervan krijgen we van de Kaotic Gaumais, de harde kern van Virton die niet veel verderop staat, niet al te vriendelijke gezichten te verduren.

In tegenstelling tot onze verwachting wordt er afgetrapt in een sfeervol Stade Yvan Georges. De Kaotic Gaumais zijn met meer dan verwacht. Het uitvak is bij de aftrap nog praktisch leeg, maar tijdens de minuut stilte horen we de supporters van Lierse Kempenzonen arriveren bij het stadion. Op basis van de ranglijst zouden de gasten de bovenliggende partij moeten zijn, maar nog voordat er een half uur gespeeld is staat er een 2-0 stand op het scorebord. Tweemaal wordt Souleymane Anne met een steekbal de diepte in gestuurd en hij rondt het beide keren koelbloedig af. Vlak voor rust wordt de spanning terug in de wedstrijd gebracht door Jonathan Hendrickx. We sluiten de eerste helft af met een massaal opstootje waar de scheidsrechter dan ook maar meteen 4 kaarten uitdeelt.

In de rust proberen we in ons beste Frans een biertje te bestellen en zowaar krijgen we het voor elkaar om met twee koude pinten te proosten op onze vierde complete competitie. We bespreken meteen het strijdplan voor de volgende competities en komen na een kwartier dan toch tot de conclusie dat we de tweede helft maar gaan kijken. De terugrit duurt toch slechts drie-en-een-half uur dus we hebben alle tijd om dan rustig verder te mijmeren.

In de tweede helft zien we vooral veel strijd en dit gaat gepaard met voetbal wat op zijn zachtst gezegd niet al te best is. De gasten uit Lier proberen het vooral voetballend op te lossen en de thuisploeg haalt al het tempo eruit met vakkundig tijdrekken, zo hier en daar een schop en tergend langzaam voetbal. Uiteindelijk blijkt dit wel de juiste tactiek aangezien er geen echt grote kansen meer komen en er dus ook niet meer gescoord wordt. Zo mag Virton de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven en laat Lierse K. hier toch enigszins onnodig de punten liggen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.