26/10/21 ASWH 1-3 Heracles Almelo

26/10/21 – 20:00
ASWH 1-3 Heracles Almelo
Sportpark Schildman
± 1.000 toeschouwers
KNVB Beker

De tweede ronde van de nationale beker staat op het programma en dit is voor ons meestal een teken om een paar midweekse wedstrijden te pakken. Ditmaal besluiten we er twee te bezoeken in deze ronde en we beginnen op het Sportpark Schildman van ASWH. We kopen onze kaarten online want anders mogen we niet naar binnen en schuiven een kwartier voor aftrap aan in de rij, welke langer is dan dat we ooit hebben gezien bij een amateurclub. De QR-Codes moeten gecheckt worden en dit heeft zodanig veel voeten in de aarde dat we ons er al bij neer hadden gelegd dat we veel te laat binnen zouden zijn. Uiteindelijk opent er een extra poort en nemen wij precies tijdens de aftrap onze plekken in, uiteraard op het terras waar bier wordt geschonken.

We krijgen een eerste helft voorgeschoteld zoals verwacht. De gasten uit Almelo zijn vele malen sterker en op fysiek vlak laat ASWH het afweten, dus het is eenrichtingsverkeer. Na een aantal hachelijke momenten voor het Ambachtse doel gebeurt na een half uur datgene wat al een tijdje in de lucht hing. Rai Vloet maakt de openingstreffer voor Heracles en dit lijkt het startsein van een langzame gang naar de slachtbank. Met een 0-1 stand wordt de rust bereikt en wij halen nog maar eens een paar biertjes.

In de rust zal het overduidelijk gedonderd hebben in de kleedkamer bij ASWH, want het team komt herboren het veld op. Opeens wordt er gestreden voor elke meter en zowaar wordt de eredivisionist teruggedrongen op eigen helft. Het duurt dan ook niet lang voordat het sportpark ontploft wanneer Luuk Admiraal de gelijkmaker binnenschiet en zo lijkt het totaal onverwacht toch nog een spannende wedstrijd te gaan worden.

De wedstrijd is in evenwicht en beide teams krijgen kansjes om de score in hun voordeel uit te laten vallen. ASWH krijgt de meeste kansen en een verlenging lijkt er op zijn minst in te zitten, wat al een prestatie van formaat zou zijn tegen een club uit de Eredivisie. Pas wanneer er vers bloed in wordt gebracht bij de gasten ontstaat er weer een overwicht, al houdt de Ambachtse defensie keurig stand. Met nog twee minuten op de klok gaat het dan toch nog mis wanneer Peter Verhoeve de bal met een uiterste krachtsinspanning om een open kans af te slaan de bal in zijn eigen doel werkt. Hiermee is uiteraard meteen het verzet gebroken en valt in de blessuretijd ook de 1-3 nog wanneer Rai Vloet zijn tweede van de avond maakt. ASWH heeft dapper gestreden, maar het bekeravontuur zit er in ronde twee alweer op. Volgend jaar weer een kans.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.