27/10/21 GVVV 0-2 Sparta Rotterdam

27/10/21 – 20:00
GVVV 0-2 Sparta Rotterdam
Sportpark Panhuis
± 2.000 toeschouwers
KNVB Beker

Een avond na ons bezoek aan Hendrik-Ido-Ambacht brengen wij een bezoek aan Veenendaal, waar GVVV de gastheer is van de bekerwedstrijd tegen Sparta. Dat wij juist hier gaan kijken is voor ons een bewuste keuze, want de Veenendaalse vereniging was de enige in de Tweede Divisie waar wij nog geen wedstrijd hadden bezocht.

Net als gisteren ontstaan er redelijke rijen bij de ingang vanwege de extra controle op het vaccinatiebewijs. Ook moeten de online bestelde kaarten nog gescand worden via een QR en ook dit gaat lastiger dan normaal. Gelukkig hebben we geleerd van gisteravond en zijn ruim op tijd aanwezig op het Sportpark Panhuis, zodat we eerst de nodige versnaperingen kunnen nuttigen alvorens we langs de lijn gaan staan. Bij de aftrap wordt er aan de zijde van GVVV een flinke lading vuurwerk doorheen gejaagd, iets wat wij uiteraard alleen maar kunnen waarderen.

Als je de clubs niet zou kennen had je op het veld niet kunnen weten welke club in de Eredivisie speelt en welke twee niveaus lager. Sparta opent weliswaar iets sterker dan de thuisploeg, maar eigenlijk weten beide ploegen geen kans te creëren in de eerste helft. GVVV strijdt zodanig dat Sparta het niet eens voor elkaar krijgt om in de zestien te komen en de Rotterdamse defensie is dan weer zodanig stabiel dat GVVV dit eigenlijk ook niet voor elkaar krijgt. Al met al vinden we het helemaal niet zo erg dat het eindsignaal van de eerste 45 minuten klinkt.

We duiken even de kantine op en besluiten om de wedstrijd maar eens van de andere kant te bekijken. De tweede helft is aanzienlijk leuker, al worden we af en toe afgeleid door een zeer penetrante putlucht welke echt niet te harden is. Nou komen wij dan ook uit de Randstad en zijn wij dit al helemaal niet gewend, maar we kunnen ons niet voorstellen dat de lokale inwoners dit een prettige geur vinden. We hopen dan ook voor iedereen in Veenendaal dat dit een uitzondering is en geen vaste prik.

Maar goed, zoals gezegd is de tweede helft een stuk leuker aangezien beide partijen wat meer uit hun schulp kruipen. Juist op het moment dat GVVV aan kansen begint te denken krijgen ze het deksel op de neus wanneer Mario Engels zijn verdediger uitkapt en via de binnenkant wel de paal raakt schiet. De voorsprong is enigszins tegen de verhouding in te noemen, maar daar koopt de thuisploeg natuurlijk niets voor.

De 0-1 stand blijft lang op het bord staan, mede door de nodige wissels en een flink opstootje. De thuisploeg gaat steeds verder naar voren al blijkt dit helaas zonder resultaat te blijven. Via een van richting veranderde vrije trap schiet Vito van Crooij de Rotterdammers naar 0-2 en dat is dan ook meteen de eindstand. Een zeer zakelijke overwinning voor de gasten, zonder een al te diepe inspanning.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.