03/04/22 West Ham United FC 2-1 Everton FC


03/04/22 – 14:00
West Ham United FC 2-1 Everton FC
London Stadium
59.953 toeschouwers
Premier League

De derde wedstrijd van ons weekend wordt een revisit aan West Ham United. In 2012 zagen we ze al eens tekeergaan tegen Millwall, toen nog op het natuurlijk meer aansprekende Upton Park. Echter was West Ham dit stadion duidelijk ontgroeid en werd het tijd om eens goed op te schalen. De capaciteit van 60.000 van het London Stadium wordt dan ook volledig benut en dan kan je er toch van spreken dat de overstap op tijd is geweest. Ook draait de ploeg nog mee in de Europa League en speelt het in de Premier League ook nog in de bovenste regionen mee. Al met al kan je zeggen dat het The Hammers momenteel voor de wind gaat.

Dat is niet te zeggen over de gasten uit Liverpool vandaag. Het blauwe deel van Liverpool vecht dit seizoen tegen degradatie en is zelfs over het afgelopen half jaar berekend het slechtst presterende team van de grote competities van Europa. De degradatiestreep komt dan inmiddels ook akelig dichtbij en daar lijkt vandaag geen verandering in te gaan komen want op het moment dat The Toffees voor het laatst een uitwedstrijd wonnen speelde Cristiano Ronaldo nog bij Juventus. De aanstelling van Frank Lampard heeft hier nog geen verandering in aan kunnen brengen. Als er niet snel iets gebeurt bij Everton zou het zomaar voor het eerst sinds 1954 niet op het hoogste niveau hoeven te acteren.

Uiteraard drinken wij weer een goede Engelse pint alvorens wij het stadion betreden. Al snel blijkt dat de supporters van de gasten er alles aan doen om hun club te steunen, want het uitvak is net zoals de rest van het stadion uitverkocht. Dat er zoveel Evertonians de moeite nemen om hun club in deze barre tijden de ondersteunen, daar kunnen wij alleen maar onze pet voor afnemen. Op het veld beginnen de gasten zowaar nog met enig overwicht, al is dit niet van lange duur. Naarmate de wedstrijd vordert worden de kansen voor West Ham United alleen maar groter. Het duurt tot de 32e minuut alvorens de voorsprong er dan ook komt. Cresswell schiet een vrije trap stijf in de kruising en brengt het stadion in extase.

Wij willen dan nog wel eens klagen over nieuwe stadions en dat de ziel van een club ermee verloren gaat, maar in de rust komen we erachter dat het ook voordelen kan hebben. Alles is hier zodanig effectief ingedeeld dat het tijdens de rust lukt om te toiletteren en ook nog eens eten te scoren binnen 10 minuten. Zeker met een toeschouwersaantal van rond de 60.000 hebben wij dit nog nooit meegemaakt en spreken dan ook bij deze nogmaals onze complimenten uit.

Na de rust blijkt Everton zowaar te kunnen voetballen en pardoes valt de gelijkmaker. Weliswaar wordt de bal flink van richting veranderd, maar dat neemt niet weg dat Holgate hem lekker tegen de touwen schiet. Het uitvak ontploft en voelt zich meteen de baas in het stadion. Ook wordt er nog een rookpot (in Nederland heet dit tegenwoordig volgens ESPN een vuurwerkbom) ontstoken en zo is het feest compleet.

Het gevoel dat er misschien wat te halen valt wordt vrijwel direct de kop ingedrukt wanneer Bowen klaar staat om een rebound af te ronden en West Ham hiermee op 2-1 zet. Aan alles kan je merken dat dit te veel is voor Everton en uit niets blijkt dat de overwinning nog wel eens in gevaar kan komen. Voor ons voelt dat zo, maar blijkbaar zijn zelfs de supporters van Everton het met ons eens want 10 minuten voor tijd vertrekken de eerste gasten al. Wel blijken ze gelijk te krijgen want ze komen niet eens tot een slotoffensief. Dat ze met 10 man staan na een uitsluitsel van Keane zal hier wel een bijdrage in leveren, maar om dan maar als een mak lammetje naar de slachtbank te gaan blijkt dan ook wel weer tekenend voor het seizoen van de gasten.

Na het laatste fluitsignaal staan wij ook meteen op want we hebben nog een wedstrijd te gaan. Op Kingsmeadow staan de vrouwen van Chelsea en Reading op ons te wachten en of het verlaten van het London Stadium ook zo snel gaat weten we ze net nog niet. Dit blijkt een rampzalige onderneming te zijn inclusief stopborden en omleidingsroutes voor voetgangers. Na een goed uur lopen bereiken we de metro en zijn we dan daadwerkelijk onderweg naar de volgende wedstrijd.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.