02/04/22 Luton Town FC 2-2 Millwall FC


02/04/22 – 15:00
Luton Town FC 2-2 Millwall FC
Kenilworth Road
10.069 toeschouwers
Championship

De wedstrijd die we op zaterdag hebben staan is ook niet geheel verrassend onze hoofdmaaltijd van het weekend. Luton Town speelt nog steeds in het inmiddels te kleine Kenilworth Road stadion en is dan ook voornemens te gaan verhuizen. Concrete plannen zijn er nog niet, maar voor ons was het gerucht al voldoende om richting Luton te gaan. Met Millwall komt er een tegenstander op bezoek die altijd veel kabaal maakt. We zagen Millwall ook al eerder tegen West Ham, Charlton, en Leeds. Daarnaast draaien beide teams nog eens ver boven verwachting dit seizoen, dus dat kan wel eens een zeer interessante pot gaan worden.

Al ver voor de aftrap komen we aan in Luton. Naast dat we gewoon op het gemakje het stadion van alle kanten willen bekijken wil het feit dat wij onze kaarten nog af moeten halen. Naast een creditcard-afschrijving en slechts een reserveringsnummer dat niet zwart op wit staat melden we ons bij de ticketoffice. Vijftien seconden later hebben we onze kaarten al in handen en dit bewijst maar weer hoe makkelijk dit kan gaan in Engeland. We lopen linea recta door naar de biercorner en proberen elk zonnestraaltje mee te pakken op deze wisselvallige dag. Dat we een biercorner wisten te vinden buiten het stadion is nog best een geluk, want het blijkt de enige te zijn. We blijven zo lang mogelijk buiten staan aangezien we al op de hoogte zijn waar onze kaarten recht op geven. De lange zijde van Kenilworth Road is voor een gemiddelde Nederlander qua ruimte vrij rampzalig te noemen en vanaf minuut één zitten we opgevouwen de wedstrijd te bekijken. Onze ledematen zijn gelukkig inklapbaar en voor 90 minuten moeten we dit toch kunnen overleven.

De wedstrijd zelf kent een redelijk valse start door een botsing in één van de eerste minuten. Meteen ligt de wedstrijd een minuut of tien stil voor de verzorging van een verdediger van Luton want buiten de lijnen kon dit blijkbaar niet. Wel heeft de beste man een nieuw shirt nodig. Een shirt met rugnummer bleek een brug te ver, want hij speelt de wedstrijd uit met een fanshopshirt. Als we dan eenmaal weer aan het voetballen zijn zien we dat Millwall zeer goed partij biedt. Nog sterker, in niets blijkt dat Luton speelt voor promotie en het duurt dan ook ongeveer een half uur alvorens Millwall op voorsprong komt via Bradshaw. Niet veel later wordt de stand alweer gelijkgetrokken wanneer de eerste goede aanval van Luton dan ook maar meteen wordt afgerond door Adebayo.

Zo gaan we met een flinke vertraging rusten met een 1-1 stand en dit geeft ons de gelegenheid om de andere tribunes op de sluipen voor een paar mooie foto’s van de tribune waar we zelf op zitten. Even overwegen we om te kijken of we ergens anders plaats kunnen nemen, maar aangezien het zo goed als uitverkocht is vandaag gaan we toch weer braaf terug naar onze originele plekken.

In de tweede helft wordt er vooral veel gestreden en is voetballen zelf een bijzaak geworden. Dit duurt tot ongeveer de 70e minuut en vanaf dat moment wordt er opeens een zeer open wedstrijd gespeeld met de nodige kansen over en weer. Op het moment dat Luton echt goed gaat aandringen valt de goal na een vlijmscherpe counter aan de andere kant. Afobe is het eindstation van deze counter en de supporters van Millwall denken de punten al mee te kunnen nemen naar London. Uiteraard zijn er ook supporters die zichzelf niet konden bedwingen en het feestje meevieren op het veld. Dit mag uiteraard niet en zo hebben de gasten weer een paar stadionverboden erbij.

Luton Town perst er zoals je mag verwachten van een team in strijd om promotie een slotoffensief uit en krijgt loon na werken. Met nog twee minuten op de klok wordt de bal door Cooper in het eigen doel gekopt en zo juicht Kenilworth Road voor de tweede maal. Het slotoffensief wordt voortgezet, maar dit had eigenlijk ook te veel van het goede geweest. Zo eindigt de wedstrijd in 2-2 en keren wij na een zeer attractieve wedstrijd weer voldaan terug naar London.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.