01/04/22 Woodford Town FC 0-1 Athletic Newham FC


01/04/22 – 19:45
Woodford Town FC 0-1 Athletic Newham FC
Ashton Playing Fields
± 70 toeschouwers
Essex Senior League

Sinds ons bezoek aan Buenos Aires zijn we qua voetbal twee jaar lang gebukt gegaan onder allerlei restricties. Met het bezoek dat wij begin april aan London brengen hopen wij voor eens en altijd afscheid te kunnen nemen van de maatregelen. Het is in ieder geval het eerste weekendje weg terwijl alles weer op de maximale capaciteit draait. Alleen in de Eurostar moeten we een mondkapje op, verder wanen we ons weer in een vrije omgeving.

Dit weekend hebben we onder andere Luton Town, West Ham United en Crystal Palace op de agenda staan. Echter zijn wij als groundhoppers natuurlijk niet tevreden met een vrijdagavond zonder voetbal en struinen wij de krochten van het Engelse voetbal af om toch nog een wedstrijd te kunnen zien. Uiteindelijk komen we uit in de Essex Senior League, waar het alom bekende Woodford Town thuis speelt tegen Athletic Newham. Dat het geen hoogstaand verhaal zal gaan worden wisten we van tevoren, maar onze standaard ligt dan ook niet heel hoog vanavond. Zolang wij een dode pint en een platgeslagen hamburger kunnen bemachtigen kan het ons verder eigenlijk weinig schelen.

We duiken het metronetwerk van London in en komen in de Engelse kou na een stuk lopen uiteindelijk aan op de Ashton Playing Fields, waar vanavond de pot gespeeld zal worden. Pas nadat we goed het terrein op zijn gelopen merken we dat we goed zitten en dat er daadwerkelijk gevoetbald zal gaan worden. Zoals verwacht is het totaalaantal aanwezigen makkelijk te tellen, al verkiezen we logischerwijs een pint boven deze massale volkstelling.

Woodford Town is nog een jonge club maar heeft er al een aantal naamswijzigingen op zitten waar Racing Gent jaloers op zou zijn. In 2002 is de vereniging opgericht als Mauritius Sports. In 2004 wijzigde hun naam, na een fusie, naar Mauritius Sports CMB.
Na slechts één jaartje (2005) besloten ze echter CMB te schrappen uit de naam en weer onder de oude naam verder te gaan. In 2007 ging de club samen met Walthamstow Avenue & Pennant en wijzigt de naam in Mauritius Sports & Pennant.  Twee jaar later (2009) vonden ze dat toch niet zo’n leuke naam en besloten dit te wijzigen naar Mauritius Sports Association UK.  In 2011 ging er een nieuw lampje branden daar en besloten ze dat Haringey & Waltham Development de ideale naam zou zijn voor deze vereniging.
In 2013 ging de club een samenwerking aan met Greenhouse London Sports Charity. Hier hoort natuurlijk een naamswijziging bij en deze keer besloten ze dat dat Greenhouse London moest worden.
Twee jaar is natuurlijk lang zat voor een naam dus in 2015 veranderde dit naar Greenhouse Sports. Eén jaar later (2016) waren ze wel een beetje uitgekeken op dat Greenhouse-gedoe en besloten ze dat het vroeger allemaal beter was. Ze besloten dat ze maar weer Haringey & Waltham moesten gaan heten, net als in 2011, maar dan zonder Development.
Kon natuurlijk nooit lang duren, en warempel: dat deed het ook niet. Slechts één jaartje later (2017) was het weer de hoogste tijd voor een naamswijziging. Woodford Town 2017 kwam uit de hoge hoed. Maar niet voor lang natuurlijk.
In 2018 kwamen ze erachter dat dat 2017 in de naam wel erg achterhaald was allemaal. Het lumineuze idee werd bedacht om dat 2017-deel maar gewoon te schrappen. Woodford Town FC moest het worden en deze naam draagt de vereniging nu alweer voor het vierde jaar.

De club zit kort gezegd sinds haar ontstaan eigenlijk al in een voortdurende identiteitscrisis. Dat er weinig binding is vanuit de lokale gemeenschap met de club mag dan ook geen verrassing heten.  De toeschouwers die wel de moeite hebben genomen om te komen kijken krijgen een partij abominabel voetbal voorgeschoteld. Ondanks de sneeuw van een dag eerder is het veld kurkdroog en daarnaast een knollentuin. Tel de snerpende wind hierbij op en je zal begrijpen dat iedereen dat in potentie kan voetballen dit vandaag spontaan zal verleren. De teams doen er tot ongeveer de 30e minuut over om dan eindelijk eens de bal in de ploeg te houden na meer dan drie passes.

Vlak voor rust veert een deel van de tribune opeens op wanneer Athletic Newham op voorsprong komt. De bal wordt netjes van buiten de 16 in de verre hoek gekruld en dit is dan ook meteen het enige hoogstandje wat we vandaag zullen zien. Van de gasten vinden we trouwens ook wel wat, want die hebben naast de naam ook maar het logo en de tenues iets te duidelijk overgenomen van Atletico Madrid. Maar ach, het team bestaat pas een jaar of zes en men kan nou eenmaal niet altijd origineel zijn. In de tweede helft gaat het van kwaad tot erger op het veld en gebeurt er naast het heen en weer pompen van de lange bal eigenlijk helemaal niets. Uiteindelijk zien we dan na een minuut of 105 (waarom de scheidsrechter zolang laat doorspelen is ons tot op heden niet bekend) dat de 0-1 stand nog steeds op het bord staat en dat Athletic Newham de drie punten meeneemt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.