03/04/22 Chelsea FC (v) 5-0 Reading FC (v)


03/04/22 – 18:45
Chelsea FC (v) 5-0 Reading FC (v)
Kingsmeadow
2.485 toeschouwers
Women’s Super League

Direct na West Ham United begeven wij ons richting Kingsmeadow, wat tot vorig jaar de thuishaven was van AFC Wimbledon. Sindsdien is Chelsea druk bezig geweest met schilderen van het stadion, want alles is blauw en er is niets meer te herkennen van de voormalige bespeler. Vreemd genoeg moeten we bij de kassa eerst een account aanmaken alvorens wij twee kaarten kunnen bemachtigen. Waarom ze dit doen is ons een raadsel, maar goed we doen het ermee. Dat er uberhaupt kaarten verkocht worden is al een meevaller. Chelsea mag, vanwege haar Russische eigenaar, geen kaarten meer verkopen voor de thuiswedstrijden in de Premier League (aan thuisfans). De Britse overheid heeft echter besloten dat dit niet geldt voor de thuiswedstrijden van de vrouwen, aangezien de kans dan zeer aannemelijk is dat deze voor lege tribunes moeten spelen. Dus na onze gegevens netjes te hebben gegeven zijn we de trotse eigenaar van twee kaarten voor deze wedstrijd in de Women’s Super League.

Eerder zagen we de bekerfinale van België en de Feyenoord vrouwen al eens spelen, maar dit schijnt toch wel echt een ander niveau te zijn. Chelsea staat bovenaan in één van de beste competities in de wereld en mag zich dan ook een grootmacht noemen. De gasten vandaag uit Reading zijn een middenmoter in deze competitie en spelen inmiddels al een tijdje nergens meer voor.

Wederom bemachtigen we een pint en drinken deze binnen op, want langs de lijn is dit helaas niet toegestaan. We nemen vervolgens plaats op de staantribune achter de goal en wat we te zien krijgen valt ons alles mee. Bij voorgaande vrouwenwedstrijden durfden we het gekscherend aan om te zeggen dat we zelf nog wel mee zouden kunnen doen, maar dat is hier absoluut niet het geval. Zeker Chelsea speelt zeer verzorgd voetbal wat er beter uitziet dan bij een gemiddelde hoofdklasser in Nederland. Reading beperkt zich tegen de koploper logischerwijs tot verdedigen maar voetbalt ook nog best redelijk mee. Al met al zien we een leuke wedstrijd die zeker niet verveeld.

Het enige wat lange tijd nog ontbrak waren doelpunten. Vlak voor rust is het dan eindelijk zover wanneer Fleming binnenschiet en zo is de ban dan eindelijk gebroken. Met deze 1-0 stand gaan we dan ook rusten, al lijkt het een zekerheidje dat de stand na rust nog verder op zal lopen. Vrij snel na de rust krijgen we ons gelijk wanneer England de 2-0 maakt. Naarmate de wedstrijd vordert loopt de thuisploeg via wederom England en Kerr uit naar een 5-0 eindstand, wat dan ook wel een eerlijke stand lijkt als je het spelbeeld ziet.

Over het vertoonde spel hoor je ons zeker niet klagen, over de aanwezige supporters daarentegen dan weer wel. Iedereen die wel eens een avondvierdaagse heeft gelopen weet wat voor sfeertje daar qua ‘gezang’ hangt. Nou zo’n avondvierdaagse sfeertje dus, maar dan vanaf vaste plekken in een stadion. Wel moeten we zeggen dat dat sfeertje er dan ook de volledige 90 minuten is en dat valt over de meeste clubs hier niet te zeggen, dus dat is dan weer positief te noemen. Voor de afwisseling vinden we het eigenlijk best grappig, al moeten we er niet aan denken dat dit de sfeer zou zijn bij elke wedstrijd die wij zien. Morgen zijn we aanwezig bij Crystal Palace – Arsenal en de sfeer op Selhurst Park zal ons waarschijnlijk meer aanspreken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.