04/04/22 Crystal Palace FC 3-0 Arsenal FC


04/04/22 – 20:00
Crystal Palace FC 3-0 Arsenal FC
Selhurst Park
25.149 toeschouwers
Premier League

Als afsluiter van het weekend is het na Woodford Town, Luton Town, West Ham United en de Chelsea vrouwen tijd om af te reizen naar zuid-Londen waar Crystal Palace het zal opnemen tegen Arsenal. Omdat de wedstrijd op maandagavond is gezet hebben wij braaf ons verblijf met een dagje verlengt, al kunnen we dit in het hotel waar we zaten niemand aanraden. Toch vonden wij deze wedstrijd aanzienlijk belangrijker en zo gaan wij op voor wedstrijd nummer vijf in dit weekend.

Uiteraard staan wij ruim van tevoren voor de poorten van het Selhurst Park, zelfs nog eerder dan dat de selectie van Arsenal zich durft te melden. Wij zitten dit prachtige stadion eens goed op de foto en besluiten geheel in de lijn der verwachting dan maar een pint te gaan drinken in afwachting van de wedstrijd. Eigenlijk zouden wij het niet openlijk uit moeten spreken, maar onze verwachtingen van deze wedstrijd zijn torenhoog. Normaliter zou het dan alleen maar tegen kunnen vallen, maar het sfeervolle Selhurst Park bewijst in de komende twee uur dat het weldegelijk aan de verwachtingen kan voldoen.

Het team van Patrick Vieira gaat dan ook als een trein momenteel en heeft in de laatste vijf wedstrijden alleen punten laten liggen tegen Manchester City. Ook mogen ze voor de FA Cup voor het eerst sinds lange tijd zich weer eens naar Wembley begeven. In de meeste seizoenen is Crystal Palace niets meer dan een voetnoot onderaan de ranglijst van de Premier League, maar dit seizoen vinden we de terug aan de linkerkant van de ranglijst. Arsenal is vandaag de tegenstander en ook zij draaien een keurig seizoen. Voor het eerst sinds jaren doen ze, na een dramatische start, weer mee om de plekken die recht geven op Champions League voetbal.

Al vanaf de aftrap is het duidelijk dat slechts één van de teams de goede lijn voort kan zetten en dat is Crystal Palace. Arsenal krijgt door het countervoetbal wat Vieira hier heeft ontwikkeld alle hoeken van het veld te zijn en na een kwartier ontploft Selhurst Park dan ook wanneer Mateta binnenkopt. De sfeer was al goed, maar de voorsprong in dit Londense onderonsje maakt het er alleen maar beter op. Het feest is in de 24e minuut al helemaal compleet wanneer Ayew de voorsprong naar 2-0 tilt. Arsenal wil wel voetballen maar is simpelweg niet opgewassen tegen het krachtige voetbal van de thuisploeg.

Ondanks dat we op dezelfde tribune zitten als de Arsenal fans, valt de support van hun zijde ons ontzettend tegen. Het scoreverloop helpt uiteraard niet mee maar ook in het eerste kwartier hebben we ze nauwelijks gehoord. Als je ons in de rust had verteld dat er geen uitsupporters aanwezig zijn hadden we je zonder weerklank geloofd. Pas in de rust komen we erachter dat ze weldegelijk aanwezig zijn, wanneer er een bepaalde vorm van chemie plaatsvindt tussen de 8-jarige penaltynemer die de mascotte van Crystal Palace ternauwernood weet te verschalken.

Na de rust gaat het iets meer gelijk op, al blijft de thuisploeg de bovenliggende partij. Zowel het team als de aanwezige supporters stralen uit dat er voor Arsenal vandaag niets te halen valt. De gasten beginnen iets meer druk te zetten, maar zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant. Zaha wordt onderuit geschoffeld in de zestienmeter en benut de penalty zelf. Hierna verdwijnt de aanvalsdrang van de thuisploeg naar de achtergrond en geef ze eens ongelijk met een 3-0 voorsprong tegen het grote Arsenal. Logischerwijs brengt dit de gasten wel iets beter in de wedstrijd, maar verder dan een mooi schot dat op de lat uiteenspat van Nketiah komen ze niet meer.

Zo zit ons weekend er dan eindelijk op en sluiten wij af met een heerlijke wedstrijd. Voor iedereen die een sfeervolle wedstrijd in Londen wil zien hebben wij het advies om de grote ploegen links te laten liggen en eens naar Selhurst Park te gaan! 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.