23/04/22 VV Papendrecht 0-1 VV Brielle


23/04/22 – 14:30
VV Papendrecht 0-1 VV Brielle
Het Slobbengors
± 150 toeschouwers
1e Klasse B Zaterdag

Het is spannend, onderin de Eerste Klasse B. Neptunes-Schiebroek staat dan wel stijf onderaan met slechts 9 punten uit 18 wedstrijden, de strijd om het ontlopen van nacompetitievoetbal (plek 12 en 13) ligt nog volledig open. Vandaag staat er in Papendrecht een belangrijk zes puntenduel op het programma. Papendrecht, de nummer 11 met 20 punten, ontvangt Brielle, de nummer 13 met 16 punten. Tussen deze twee in staat nog Heinenoord, met 19 punten. De belangen van de wedstrijd vandaag zijn dus groot. Bij winst neemt Papendrecht afstand van de nacompetiestreep, bij verlies komt Brielle tot op één puntje en ligt alles weer open.

Aan de opkomst is in ieder geval niet te merken dat de belangen zo groot zijn vanmiddag. Ondanks het mooie weer heeft slechts een handjevol supporters de moeite genomen de rood-zwarten aan te moedigen vanmiddag. Ook vanuit Brielle, dat nog geen enkele uitwedstrijd heeft gewonnen dit seizoen, zijn er nauwelijks supporters mee.

De wedstrijd begint ook vrij matig. De eerste grote kans is voor de gasten, maar de mogelijkheid wordt vakkundig om zeep geholpen door de afwerker van dienst. Papendrecht zelf hangt achteruit en loert op een snelle uitbraak. In de beginfase slagen ze er één keer gevaarlijk uit te komen. Zonder succes. Vlak voor tijd raakt Papendrecht dan ook nog de lat, maar tot scoren komt het de eerste helft niet.

Na rust is het wel vrij snel raak. Brielle raakt in eerste instantie nog de lat, maar de rebound wordt niet gemist door Guylain Gillet. Na deze tegentreffer komt Papendrecht wat uit haar verdedigende stellingen en begint Brielle onder druk te zetten. Doelman Nigel Keehnen van Brielle krijgt de kans zich te onderscheiden en weerhoud de thuisploeg van scoren deze middag.

Zo pakt Brielle een zeer welkome eerste uitoverwinning in Papendrecht en ziet de veilige 11e plaats binnen handbereik komen. Heinenoord pakte een puntje bij Terneuzense Boys en klimt hiermee op doelsaldo over Papendrecht heen dat zichzelf nu op een nacompetitieplek terugvind. Met nog zeven wedstrijden te gaan ligt alles nog helemaal open en is overal nog voor de spelen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.