29/04/22 FC Dordrecht 3-2 FC Volendam


29/04/22 – 20:00
FC Dordrecht 3-2 FC Voledam
Riwal Hoogwerkers Stadion
2.022 toeschouwers
Eerste Divisie

Na de kraker van gisteravond worden we vandaag met een licht hoofdpijntje wakker. Het gaat allemaal iets minder makkelijk vandaag, zullen we maar zeggen. We zoeken dus een mooie locatie om even lekker uit te kateren en dan kom je al snel uit op de Dordtse Krommedijk. Eén van de oudste en meest krakkemikkige stadionnetjes die ons land nog rijk is. In Dordrecht komt promovendus Volendam op bezoek en ook wij zakken af naar het eiland.

De gastheren draaien sinds hun degradatie in 2015 eigenlijk structureel onderin de Eerste Divisie mee. Dit is ook dit seizoen niet anders. Vooral de eerste seizoenshelft was dramatisch voor de Schapekoppen. In de tweede seizoenshelft hebben ze wel een opleving gehad. Onder andere Conteh, gehuurd van Feyenoord, zorgde voor een broodnodige kwaliteitsimpuls.
Bij Volendam is het eigenlijk precies omgekeerd. Zij draaiden tot aan de winterstop een fantastisch seizoen en stonden aan kop van de ranglijst. Na de winterstop hebben zij echter last gehad van een flinke dip, waardoor ze de titel uiteindelijk aan FC Emmen moesten laten. Wel is Volendam al zeker van de tweede plaats, na de overwinning vorige week op Den Bosch, en weet zich na twaalf jaar dus weer verzekerd van Eredivisievoetbal volgend seizoen.

Het promotiefeest zal goed gevierd zijn aan de Volendamse Dijk zal goed gevierd zijn de afgelopen week, want Dordrecht is veel beter aan het begin van de wedstrijd. In de eerste minuten hebben ze via Stijn Meijer en Ersin Zehir tweemaal de kans op voorsprong te komen. Het is uiteindelijk de Italiaan Savastano die na 25 minuten de score ook daadwerkelijk opent.
Binnen tien minuten wordt deze voorsprong vergroot naar 2-0 door Stijn Meijer. Christian Conteh is bij beide goals betrokken met een assist.

Na de 2-0 lijkt Volendam eventjes op te schakelen. Ze laten even iets van hun klasse zien en snijden als een warm mes door de Dordtse defensie. Wie anders dan Robert Mühren staat op het einde klaar om de aansluitingstreffer te produceren.
Doordrukken doet Volendam niet en Dordrecht laat zich niet uit het veld slaan. Ze blijven voetballen en dat wordt beloond. Pascu schiet de Dordtenaren nog voor rust weer naar een marge van twee.

De tweede helft was aanzienlijk minder enerverend als de eerste. De drang bij Dordrecht was weg en de energie bij Volendam zat er eigenlijk nooit in. De Dordtenaren blijven wel de baas op het veld, maar verzuimen de kansen die ze nog krijgen af te maken.
Tien minuten voor tijd lijkt het nog even spannend te worden als Antonucci de aansluitingstreffer produceert. Voor de huurling van Feyenoord, die dit seizoen vrij weinig heeft laten zien in Volendam, is het pas zijn eerste treffer van het seizoen. Echt in gevaar komt de overwinning niet meer voor de thuisploeg. De Dordtenaren spelen de wedstrijd professioneel uit en trekken zo hun tiende overwinning van het seizoen over de streep.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.