30/04/22 VDL-Maassluis 0-1 MVV’27


30/04/22 – 14:30
VDL-Maassluis 0-1 MVV’27
Sportpark VDL
± 300 toeschouwers
3e Klasse C Zaterdag

Ook voor wedstrijd drie deze week blijven we lekker in de buurt. Terwijl ASWH op nog geen kilometer afstand wederom een wanprestatie levert bij Excelsior, staan wij bij de derby tussen VDL en MVV. Maassluis tegen Maasland.
Een wedstrijd die spectaculair begint met veel pyro van beide kanten/ VDL heeft aan de diverse zijdes van het veld rookpotjes en ook MVV pakt uit met veel rook en siervuurwerk. Beide ploegen vinden zichzelf terug in het midden van de ranglijst, waarbij VDL precies twee puntjes meer (en een wedstrijd minder gespeeld) heeft als de gasten uit het Maasland. Buiten de eer van regio staat er dus niet heel veel meer op het spel vandaag.

Het spektakel van langs de lijn slaat duidelijk niet over op het veld. De wedstrijd komt zeer moeilijk op gang. De vrolijk met kaarten strooiende Jaap van Drunen hielp ook niet echt mee aan het loskomen van deze derby. Het is helemaal geen harde of onsportieve derby maar de scheidsrechter van dienst trekt voor elke wissewasje een gele kaart. Al voor rust heeft hij er een stuk of zes getrokken, terwijl er eigenlijk niks noemenswaardigs gebeurde.

Tien minuten in de tweede helft wordt de ban eindelijk gebroken door MVV. Luuk van Strijen kan een voorzet van Lourens van Rooijen makkelijk afdrukken en zo MVV op voorsprong schieten. Vlak daarna krijgt MVV ook nog de kans op de 0-2, maar weet deze niet te verzilveren.
Enkele minuten na de goal gebeurd er wat er al sinds het begin aan zat te komen met deze scheids: VDL kan met tien man verder omdat Kees Ketting met twee maal geel naar de kant mag.

De gastheren geven zich echter niet gewonnen en blijven vechten voor de treffer, maar buiten een hard schot van Christiaan van Eijck worden ze niet meer echt gevaarlijk. Zo wint Maasland deze derby van Maasluis en klimmen over VDL heen op ranglijst.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.